Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. December 09. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

A pápa szerint a mai sajtónak nem lenne hír az angyali üdvözlet

A pápa szerint a mai sajtónak nem lenne hír az angyali üdvözlet

Korunk semmibe vesző rohanásának következményeiről beszélt XVI. Benedek pápa a római Spanyol-lépcsőnél, ahol a szeplőtelen fogantatás ünnepén Szűz Mária szobrát koszorúzta meg.

"Ha az angyali üdvözlet most történne meg, a mai újságokban nyoma sem lenne, mivel Szűz Mária és az angyal találkozása teljes csendben történt" - mondta XVI. Benedek a Spanyol-lépcső közelében álló Szűz Mária-szobornál mondott beszédében. A szobrot IX. Pius 1854-ben, a szeplőtelen fogantatás dogmájának kinyilvánításakor állította.
"Pedig néha a nyugodt csend többet ad, mint a lázas tevékenység, amelyben képtelenek vagyunk megállni... Egyedül Isten szeretete töltheti be azt az űrt, amelyet ma az egoizmus az emberek, a családok, a nemzetek és a világ történetében okoz" - tette hozzá az egyházfő.
Hangsúlyozta, hogy a "hamis orvoslás" - mint például a kábítószer - "a semmi poklába taszítja az embert".
XVI. Benedek pápamobillal tette meg az utat a Vatikán és a Róma központjában levő Szűz Mária-szobor között, az olasz főváros vásárlóutcáin keresztül. A karácsonyi vásárlást megszakítva ezrek siettek a Spanyol-lépcsőhöz üdvözölni az egyházfőt. Olaszországban december 8. állami ünnepnapnak számít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.