Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 08. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonógrád

A nyugdíjasok biztonságáért

A nyugdíjasok biztonságáért

Tar község nyugdíjasait a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársa és a polgárőrség elnöke látta el az áldozattá válás megelőzéséhez szükséges tanácsokkal.

A Tari Nyugdíjas Egyesület tagjai figyelmét a napokban a Pásztói Rendőrkapitányság és a helyi polgárőrség képviselője hívta fel a személy- és vagyonbiztonság fontosságára. Balogh János a Tari Polgárőr Egyesület elnöke a Szomszédok Egymásért Mozgalom és a közösség összetartásának jelentőségére, az egymás iránti felelősségre mutatott rá az idős korúaknak tartott előadásában. Szigyártó Mariann r. alezredes a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársa megtörtént esetek ismertetésével, rövid filmekkel támasztotta alá, hogy az idősek sérelmére elkövetett csalások, „trükkös” lopások az emberi jóhiszeműségre építenek. Az elkövetők a sértettek figyelmét különféle módon tudatosan elterelik, és minden esetben az értékek eltulajdonítása a cél. A szépkorúaknak részletes tájékoztatást nyújtott a különféle mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi eszközökről. A program zárásaként az egyesület tagjai részére az áldozattá válás elkerüléséhez hasznos tanácsokat tartalmazó szórólapokat tartalmazó csomagot adott át, felkérve minden résztvevőt, hogy a közösség biztonsága érdekében ismerőseiknek is hívják fel a figyelmét a rendezvényen hallottakra.

Címkék: biztonság, nyugdíjas, Tar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét

2024. Április 18. 16:16, csütörtök | Helyi

Influenza - NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)