Városlista
2023. január 28, szombat - Károly,

Hírek

2021. December 03. 15:34, péntek | Helyi
Forrás: police

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsokkal hívja fel a figyelmet a vagyonvédelemre

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsokkal hívja fel a figyelmet a vagyonvédelemre

Vigyázzanak értékeikre az Advent időszakában is!

A rendőrség a korábbi évekhez hasonlóan fokozott jelenléttel biztosítja az adventi vásárok, a nagyobb parkolók, illetve bevásárlóközpontok környékének vagyonbiztonságát. Fel kell készülni arra, hogy előfordulnak olyan személyek, akik kihasználják az emberek jóindulatát.

Az ünnepek idején gyakran adománygyűjtésre hivatkozva jelennek meg csalók az utcákon és a lakókörnyezetben, akik valamilyen nemes célra hivatkozva próbálják megszerezni a gyanútlanok pénzét. Egyesek ezzel az ürüggyel akár lakásaikba is be akarnak jutni, ahol figyelmüket elterelve szerzik meg értékeiket. Fontos tudni, hogy a valódi adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, minden esetben csekk befizetésével lehet őket támogatni.

 • Soha ne adjanak az utcai adománygyűjtőknek készpénzt!
 • Ne engedjenek be idegeneket a lakásba, bármilyen indokra hivatkoznak is!
 • Ajtónyitás előtt győződjenek meg róla, hogy ki az, aki bekopogott, illetve becsengetett Önökhöz! Ha hivatal, hatóság, vagy más szervezet képviselőjének adja ki magát az idegen, minden esetben kérjen tőle igazolványt.
 • Vagyontárgyaikat tegyék biztonságos, mások által nem ismert, illetve megfelelő védelmi rendszerrel felszerelt helyre!

Az ajándékokat vásárlók általában nagyobb összegű készpénzt tartanak maguknál és gyakran előfordul, hogy a már kifizetett csomagok átmenetileg a járművekben kerülnek elhelyezésre.

 • Ne hagyjanak értéket a gépjárműben! A jármű nem biztonságos tárolóeszköz.
 • Soha ne hagyják az autóban az indítókulcsot, az ajtókat zárják be, és használják a járműbe épített riasztóberendezést, még ha csak rövid időre távolodnak el.
 • Fokozottan figyeljenek értékeire, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodnak!
 • Vásárlás közben, az áru válogatásakor se tegyék le táskájukat, illetve pénztárcájukat a pultra, ne hagyják a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!
 • Értéktárgyaikat, irataikat ne tegyék kosár, táska tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezzék el, amelyet szorosan, testközelben tarthatnak!

A bankkártyával, illetve hitelkártyával történő vásárlás kellő körültekintéssel biztonságos fizetést tesz lehetővé.

 • Soha ne tartsák bankkártyájukat és a hozzá tartozó biztonsági (PIN) kódot egy helyen!
 • Kérjék bankjuknál a tranzakciókról történő SMS értesítést, melynek segítségével azonnal értesülhetnek az illetéktelen pénzügyi tranzakciókról, vagy kísérletekről.
 • A kártyán található szám, lejárati dátum és CCV kód megszerzésével visszaélhetnek! Online fizetéskor csak a bank oldalán adják meg ezeket az adatokat, illetve vegyen igénybe biztonságos fizetésit garantáló szolgáltatást (Pay-Pal, Simple-Pay stb.). A kereskedői oldalról történő átirányítás után ellenőrizzék a címsorban található címet, hogy tényleg az adott bank honlapját nyitotta e meg a böngésző!
 • Amennyiben mégis hozzáfértek a bankkártyájuk adataihoz, a kártya letiltásával, illetve a napi vásárlási limit beállításával elkerülhetik, hogy illetéktelenek nagyobb összegű pénzt tudjanak leemelni a számlájukról.
 • On-line vásárlás előtt mindig olvassák el a vásárlói véleményeket, ellenőrizzék a bolt, vagy az eladó megbízhatóságát. Ha lehetséges, válasszák az utánvéttel történő fizetési módot.

Az Önök sérelmére elkövetett bűncselekmény az anyagi kár mellett, kellemetlenséget és bosszúságot is okozhat, ezért fontos, hogy az ünnepek közeledtével se feledkezzenek meg a személy- és vagyonbiztonsági szabályok betartásáról!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 28. 13:41, szombat | Helyi

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok, akikkel szemben a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség emelt vádat.

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.