Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Május 22. 06:00, csütörtök | Belföld

A nem fizetett egészségügyi járulék behajtható? - Hogyan, kitől?

A nem fizetett egészségügyi járulék behajtható? - Hogyan, kitől?

Nem fizetett egészségügyi járulékot kérdezünk, mivel munkanélküli. Most arra kíváncsi, hogy behajthatja-e az összeget az adóhivatal akár az eltartótól is. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

Mit jelent, hogy a be nem fizetett egészségügyi járulék elmulasztása végrehajtást vonhat maga után? Nekem nincs semmi a nevemen, de másfél éve ezt nem fizetem, lévén munkanélküli vagyok. Mit tehetnek ilyenkor ellenem? Eltartott vagyok, semmi sincs a nevemen. Esetleg az eltartómon próbálják behajtani?

2014. 04. 27.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A végrehajtás azt jelenti, hogy amennyiben Ön nem fizeti meg az elmaradt járulékbefizetési kötelezettségét, abban az esetben az adóhivatal végrehajtást kezdeményezhet, annak érdekében, hogy Öntől az elmaradt kötelezettséget beszedje. Amennyiben Önnek nincs semmiféle jövedelme, vagy vagyontárgya a végrehajtó vizsgálhatja, akkor hogyan és mi módon teljesíthető a kötelezettség.
Amennyiben Ön eltartott, szükséges lenne tudni, hogy Ön milyen okból kifolyólag. Amennyiben szociális alapon nem képes fizetni a járulékot kérheti annak átvállalását, akár az eltartója felé is.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel,
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.