Városlista
2024. október 1, kedd - Malvin

Hírek

2011. November 11. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

A nap üzenete

A nap üzenete

November 15-én A nap üzenete címmel rendeznek gyorsépítészeti bemutatót Salgótarjánban.

A nap üzenete címmel rendeznek gyorsépítészeti bemutatót, a megújuló energiákról szóló szakmai kiállítást és konferenciát a Budapesti Gazdasági Főiskola Salgótarjáni Intézetében november 15-én, az intézmény és a Nógrád Megyei TIT közös szervezésében.
A 10 órakor kezdődő gyorsépítészeti bemutatón zéró energiaházat állítanak össze, madagaszkári egyetemi hallgatók közreműködésével. A megújuló energiaforrásokról, a napenergia felhasználásának lehetőségeiről szóló, 14 órakor kezdődő konferencián egyetemi és főiskolai tanárok, valamint a zéró energiaházak építésében és energiatakarékossági programokban érintett vállalkozók tartanak előadásokat. A zéró energiaház és a szakmai kiállítás 19 óráig tekinthető meg. A zéró energiaház lényege, hogy fenntartásához nem kell külső energiaforrásokat felhasználni: a világításhoz és a fűtéshez szükséges energiát az épület napkollektorok, napelemek, hőszivattyúk, szélturbinák segítségével önmaga termeli meg.

(Képünk illusztráció.)

Címkék: energiaház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 01. 10:15, kedd | Helyi

Salgótarján új városvezetése - ismerje meg a célkitűzéseket!

Kreicsi Bálint a Hajrá, Salgótarján! Egyesület elnökeként lett Salgótarján új polgármestere. Nyitott az együttműködésre minden olyan szervezettel és magánszeméllyel, aki a szavakon túl tettekkel is hajlandó tenni.

2024. Október 01. 08:40, kedd | Helyi

A Losonc–Balassagyarmat vasútvonal

A Losonc–Balassagyarmat vasútvonal felújításáért bringáztak.

2024. Október 01. 07:25, kedd | Helyi

Öt korszakalkotó találmány

Öt korszakalkotó találmány, aminek a létezése a puszta véletlennek köszönhető.

2024. Október 01. 07:00, kedd | Helyi

Salgótarján - Háztáji gazdálkodásra, konyhakertekre, kisvállalkozásokra épül - szeretné, ha megvalósulna?

Egy új módszer a kistermelők közösségi piacterének kialakítására. Háztáji gazdálkodásra, konyhakertekre, kisvállalkozásokra épül a SALGÓTARJÁNI KÖZÖSSÉGI NAGYBANI PIACTÉR. Akár Ön is csatlakozhat!