Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 29. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: OrintPress

A Múzeumok Hosszú Éjszakája Bécsben

A Múzeumok Hosszú Éjszakája Bécsben

Október 1-jén rendezik meg a Múzeumok Hosszú Éjszakáját, melyen Ausztria-szerte 660 múzeum és galéria vesz részt. A rendezvénysorozat fennállása óta 3,4 millióan voltak kíváncsiak a kiállítóházakra az éjjeli órákban.

Az osztrák köztévé, az ORF kezdeményezésére 12. alkalommal rendezik meg Ausztriában a Múzeumok Hosszú Éjszakáját, amelyen a nagy, neves múzeumok mellett kevésbé ismert, különleges kiállítóházakba is ellátogathatnak az érdeklődők – tudatja a Compress.

A bécsi Temetkezési Múzeumban például lesz gyászruha-divatbemutató, koncert, felolvasóest, ki lehet próbálni a koporsókat, és be lehet ülni egy hullaszállító autó volánja mögé egy sztárfotó erejéig. A téma elkötelezettjei megismerkedhetnek a hindu és a vudu halotti kultusszal, a palermói múmiákkal vagy a halottak hamvaiból történő gyémántkészítés fortélyaival. A gyerekek pedig ez idő alatt koporsókat díszíthetnek ki vagy lámpásokat barkácsolhatnak.

Változatos programmal készül a MuseumsQuartier (MQ) is, ahol többek között szabadtéri koncertekkel, rövidfilmekkel és vitaesttel várják az érdeklődőket. A művészetet a dizájn rokonaként értelmezi az MQ legújabb, „Totem and Taboo” című kiállítása, amely többek között Jan De Cock, Martino Gamper, Joe Scanian és Jerszy Seymour munkáit mutatja be 2011. november 20-ig.

Varázslóklubbal, tradicionális brazil hangszerekkel, karneváli kosztümökkel valamint karikatúrákkal szórakoztatja az éjszakai látogatókat a Wiener Urania Népfőiskola. Hildegard Fahnler magángyűjtő parfümös üvegcse-gyűjteményét mutatja be többek között az Osztrák Társadalom- és Gazdasági Múzeum, ahol „A Nagymamától az unokáig – élet és lakhatás az elmúlt 100 évben Bécsben” című program keretében arról mesélnek történészek, hogy miként éltek az osztrák főváros lakói a 20. században.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvénysorozatra egy jegy 13 euróba kerül, amely minden résztvevő múzeumba és galériába érvényes, továbbá ingyen utazásra jogosít a helyszíneket összekötő shuttle-buszjáratokon. 12 éven aluli gyerekek számára a részvétel ingyenes. Jegyek és információs brosúrák a Heldenplatzon kaphatók, illetve részletes program a http://langenacht1.orf.at weboldalon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.