Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2012. Július 26. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A multikat terhelné a közműadó?

A multikat terhelné a közműadó?

Elsősorban a nagy multinacionális cégektől számítana jelentős bevételre az állam a BKV megmentésénél felvetődött közművezeték-adóból – tudta meg fideszes forrásokból a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a nagy önkormányzati közszolgáltatókon túl a távközlési társaságoknak és a televíziós, internetes, telefonos kábelszolgáltatóknak kellene majd a terhet viselniük.

Az adó hatálya alá tartozhatnának a víz- és csatornavezetékek, a gázvezetékek, a telefonos, kábeltelevíziós, riasztórendszeres vagy más föld alatti vezetékek is. Az önkormányzati társaságok közül Budapesten érintett lehet a Főtáv, a heteken belül városi tulajdonba visszakerülő Fővárosi Vízművek, a jelentős részben francia kézben lévő Fővárosi Csatornázási Művek, a szintén vegyes tulajdonú Fővárosi Gázművek, illetve az állam által a kilencvenes években privatizált Budapesti Elektromos Művek – írja a Magyar Nemzet.Kormánypárti képviselők szerint sem a közműcégek, sem a közterületek alatti földet eddig ingyen használó multik nem fogják áthárítani a lakosságra a terheket, mert már így is elég nagy a piaci verseny.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:50, csütörtök | Belföld

OKF: ma indulnak a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába

Csütörtök reggel indulnak azok a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába, akik segítenek az erdőtüzek megfékezésében.

2024. Augusztus 01. 07:47, csütörtök | Belföld

Országos autóbuszos személyszállítási eljárás indul

2024. Augusztus 01. 07:43, csütörtök | Belföld

Koncz Zsófia az új családokért felelős államtitkár

Új államtitkárokkal erősít a Kulturális és Innovációs Minisztérium augusztus elsejétől: Sulyok Tamás köztársasági elnök Koncz Zsófia országgyűlési képviselőt családokért felelős államtitkárnak nevezte ki

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság