Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. November 18. 13:53, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

A miniszterelnök lassan lépkedve beszélgetett XVI. Benedekkel

A miniszterelnök lassan lépkedve beszélgetett XVI. Benedekkel

XVI. Benedek pápa afrikai útjára való elindulása előtt péntek reggel a római repülőtéren találkozott Mario Montival, először az olasz politikus kijelölt kormányfői minőségében.

A katolikus egyházfő helikopterrel érkezett a Vatikánból a Leonardo da Vinci repülőtérre. Monti üdvözölte, amikor kiszállt a helikopterből, majd a pápa induló repülőgépe felé lassan lépdelve beszélgettek.

A kijelölt miniszterelnök és leendő kormánya pénteken bizalmi szavazás elé néz az olasz képviselőházban. A szenátus már az előző nap 281:25 arányban bizalmat szavazott az új végrehajtó hatalomnak. Programbeszédében Monti a pénzügyi szigort, a növekedést és a társadalmi igazságosságot jelölte meg kormánya központi célkitűzéseként, hogy Olaszország elkerülje azt a fajta adósságválságot, amelybe Görögország jutott.

Várhatóan a képviselőház is igennel szavaz az új, szakértői kormányra. XVI. Benedek háromnapos látogatásra indult Beninbe, ahol az egyház afrikai szerepéről fog beszélni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.