Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2012. Február 01. 10:39, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A megfelelő hulladékgazdálkodás megtakarítást is jelent

A megfelelő hulladékgazdálkodás megtakarítást is jelent

A nem hatékony hulladékfeldolgozás drága, a hulladék exportja azonban még ennél is többe kerül - áll abban az állásfoglalásban, amelyről csütörtökön szavaz az Európai Parlament.

A képviselők szerint a megfelelő hulladékgazdálkodás környezetvédelmi, egészségügyi és gazdasági szempontból is fontos, az ágazat pedig akár félmillió új munkahelyet is jelenthetne Európának.

A megfelelő hulladékgazdálkodás komoly befektetéseket igényel, de a hatékony hulladékgazdálkodási stratégiák új munkahelyeket és magasabb bevételeket is jelenthetnek - áll az állásfoglalásban.

A petíciós szakbizottság által készített tervezet szerint uniós normát kell meghatározni arról, hogy milyen színkóddal jelöljék a válogatásra és újrafeldolgozásra szánt hulladékot. Ez a lakosság számára érthetőbbé tenné a hulladékfeldolgozási folyamatot és növelné a feldolgozott hulladék arányát.

2004 és 2010 között a Parlament petíciós bizottsága 114 panaszt kapott a hulladékfeldolgozásról szóló uniós szabályok állítólagos megsértéséről. A beadványok elsősorban Olaszországból, Görögországból, Franciaországból, Spanyolországból és Írországból érkeztek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 07:15, kedd | Külföld

Putyin a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat

Vlagyimir Putyin orosz elnök a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat - jelentette ki Jurij Usakov, az államfő külpolitikai tanácsadója a Life.ru hírportálnak és a Shot Telegram-hírcsatornának.

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).