Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Augusztus 05. 14:52, szerda | Helyi

A Mátranováki Művelődési Ház energetikai korszerűsítése

A Mátranováki Művelődési Ház energetikai korszerűsítése

Mátranovák Község Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy korszerűsítéssel csökkentse a művelődési ház épületének energia igényét, károsanyag kibocsátását, ezáltal működési költséget takarítson meg.

A projekt keretében Mátranovák községben a Petőfi út 1. szám alatt található önkormányzati tulajdonú művelődési ház épületének fejlesztésére került sor, melynek energetikai jellemzői messze elmaradtak a jelenleg hatályos követelményektől, a korszerűnek tekintett színvonaltól. A határoló szerkezetek hőszigetelő képessége rossz volt, az energiaellátó rendszerek elavultak voltak, ebből adódóan az épület energiaigénye jelentős költséget okozott az önkormányzatnak.

A beruházás keretében megvalósult a homlokzati nyílászárók cseréje, a homlokzati falak és a lapostető hőszigetelése. Az épület fűtési igényét korábban kielégítő állandó hőmérsékletű gázkazánt kondenzációs kazánra cserélték, valamint a teljesítmény és a hőigény pontatlansága miatti veszteségek csökkentése érdekében termosztatikus radiátorszelepeket szereltek fel. A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését eredményezi, amely nemcsak a fenntartónak jelent megtakarítást, hanem környezeti szempontból is előnnyel jár az energiahordozó felhasználás csökkenése miatt. Az épület villamosenergia fogyasztásának csökkentése érdekében hálózatra visszatápláló napelemes rendszert telepítettek.

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 92.405.951 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00064 azonosító számú pályázat keretében. A beruházás időtartama: 2018.06.01. - 2020.07.31.

Kép:http://dorogimedence.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.