Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2021. December 23. 17:14, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A Magyar Vöröskereszt 34 tonna adományt gyűjtött

A Magyar Vöröskereszt 34 tonna adományt gyűjtött

A Magyar Vöröskereszt két decemberi hétvégén összesen 34 tonna adományt gyűjtött az Auchan áruházakban.

December első hétvégéjén 15, az aranyhétvégén 19 tonna tartós élelmiszert, tisztító és tisztasági szereket, higiénés termékeket, édességet és játékot ajánlottak fel a vásárlók a rászorulóknak - közölte a Magyar Vöröskereszt csütörtökön az MTI-vel.

Az első hétvége adományai már célba értek, a második hétvégi felajánlásokat pedig szortírozás után már útnak indították a karitatív szervezet szociális szakemberei, hogy azok is karácsony előtt megérkezzenek oda, ahol nagy segítséget jelentenek nemcsak az ünnepi időszakban, hanem a mindennapokban is.

Az ország 24 Auchan áruházában zajló gyűjtést hat nap alatt csaknem ezer fős, munkatársakból és önkéntesekből álló vöröskeresztes csapat valósította meg 4200 órányi munkával.A 34 tonnányi adományból szociális szakemberek állítottak össze a szükségleteknek megfelelő csomagokat, amelyek eljuttatását az országos hálózattal rendelkező karitatív szervezet azonnal megkezdte. Az elosztás a megyei szervezeteken keresztül zajlik, akiknek helyben pontos ismeretük van róla, hogy hol van a legnagyobb szükség a segítségre. A cél az, hogy az aranyvasárnapig összegyűlt felajánlások még karácsony előtt célba érjenek.

"Az összesített adataink alapján elmondható, hogy a legtöbb adomány a maglódi és a csömöri áruházban gyűlt össze. Ezzel a mennyiséggel nagyjából 9700 rászoruló embernek és családnak tudunk segíteni nemcsak az ünnepek alatt, hanem tovább is, a hétköznapokban" - idézi a közlemény Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője szavait.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 14:13, szerda | Belföld

Távol-keleti üzleteket ellenőrzött a NAV

Milliós bírságot fizetnek a távol-keleti üzletek.

2023. Október 04. 13:59, szerda | Belföld

Magyarország és Szlovénia megállapodott a földgázvezetékek összekötéséről

A földgázvezetékek két éven belüli összekötéséről és szoros atomenergetikai együttműködésről írt alá megegyezést Magyarország és Szlovénia - jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter.

2023. Október 04. 13:57, szerda | Belföld

Nébih: Coop mézes puszedliket hívott vissza a gyártó

Minőségmegőrzési időn belüli termékromlás miatt az Urban Édesipari Kft. (Budapest) többféle Coop mézes puszedlit hívott vissza a forgalomból - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2023. Október 04. 13:55, szerda | Belföld

Csák János: 20 milliárdot fordítunk Krausz Ferenc kutatásaira

A magyar felsőoktatási intézmények presztízsét is emeli, hogy az elmúlt napokban Nobel-díjjal elismert tudósaink itthoni egyetemeken végeztek - mondta Csák János szerdán a TV2 Mokka című műsorában.