Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 09. 18:21, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-BUDAPEST

A magyar női kumiteválogatott is ott lesz a 2024-es csapat-vb-n.

A magyar női kumiteválogatott is ott lesz a 2024-es csapat-vb-n.

Az október végi budapesti karate-világbajnokságon elért eredményével sikeresen kvalifikált a magyar női kumite (küzdelem) válogatott a jövő évi csapat-vb-re - tudatta a hazai sportági szövetség.

A Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya összeállítású együttes, amely a bronzéremért vívhatott meg a Papp László Sportarénában, végül az ötödik, kvótát jelentő helyen zárt.
A budapesti az utolsó "nagy vb" volt, ahol egyéniben és csapatban is kvalifikáció nélkül lehetett a nemzetközi szövetség tagországainak kategóriánként egy-egy indulót nevezniük. Jövőre azonban már külön évben rendezik meg az egyéni és a csapat-világbajnokságokat, s mindkettőn csak azok a karatésok léphetnek tatamira, akik részvételi jogot szereztek a vb-ket megelőző kvalifikációs sorozatokban.
A magyarországi vb-ről a csapatküzdelmekben és formagyakorlatokban alapvetően négy-négy gárda szerzett indulási jogot a jövőre, november 22. és 24. között Pamplonában sorra kerülő csapat-vb-re. Mivel azonban a nőknél a 2024-ben a házigazda jogán induló spanyolok is az első négyben végeztek, a végső győztessel szemben alulmaradt ötödik helyezett is kvótához jutott. Ez a jog így a magyarokhoz került, ezzel biztossá vált, hogy lesz magyar résztvevője a karatésok első önálló csapat-világbajnokságának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.