Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 29. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A magántulajdon tiszteletének hiánya!

A magántulajdon tiszteletének hiánya!

Nem szerette a tömegközlekedést az a 18 éves férfi, aki autókat lopott az ismerősei meglátogatásához. Most jármű önkényes elvétele miatt kell felelnie.

A Taron élő fiatal május 26-án este érkezett vonattal Mátraverebélybe, ahol végiglátogatta ismerőseit. Már hajnali három volt, amikor a vasútállomás felé indult, de útközben észrevette, hogy egy fehér, „dobozos” autóban benne van a kocsikulcs és az ajtaja is nyitva. A férfi kihasználta az alkalmat, és autózni indult, pedig még jogsija sem volt.Először Tarra ment, majd áthajtott Salgótarjánba, és egy mellékúton félreállva aludt pár órát. Reggel az éppen vajúdó testvéréhez indult a kórházba. A város központjában a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai figyeltek fel az akkor már körözött járműre. Megállították, vezetőjét pedig elfogták és előállították. Kihallgatásán a férfi beismerte tettét. A tulajdonos visszakapta a rendőröktől a járművét.Szabadon bocsájtását követően a fiatalember meglátogatta testvérét, majd hazament. Mivel nem tudott aludni, éjszaka ismét „portyázni” indult Taron, ez alkalommal egy zárt udvaron parkoló áruszállítóra figyelt fel. Miután a nyitott kapun bement a kertbe, a lezárt autó ajtajait a nála lévő fogóval próbálta felfeszíteni. A zajra felébredt a ház ura, tetten érve a rongálót és hívta a segélyhívót. Az elkövető futva menekült, de a személyleírás alapján a Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a közelben elfogták és előállították a járműben 400 ezer forint kárt okozó férfit. Gyanúsítotti kihallgatásán a 18 éves fiatal ezt a tettét is beismerte, a rendőrség az általa elkövetett bűncselekmények miatt őrizetbe vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 06:53, szerda | Helyi

Meddig őrzik meg a klinikák, rendelők a leleteinket?

Évente 75 millió egészségügyi dokumentum keletkezik hazánkban. A betegek egészségügyi dokumentációit, így például a laborleleteket, ambuláns lapokat,

2024. Július 17. 05:39, szerda | Helyi

Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja

83 esztendős lenne Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja.

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.