Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Október 25. 08:06, kedd | Belföld
Forrás: mti

A lakossági fűtés a legjelentősebb levegőszennyező

A lakossági fűtés a legjelentősebb levegőszennyező

A közlekedés és az ipar a korábbinál jóval kisebb mértékben járul hozzá a levegő szennyezettségéhez, a legnagyobb mértékben, 70 százalékban a lakossági fűtés a felelős

- mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornának.

V. Németh Zsolt kifejtette: az arányok változásában szerepe van, hogy az elmúlt 15 évben a gázról sokan áttértek a szilárd tüzelőanyagokra, miközben az ipar környezetbarátabb lett, és környezetszennyezése csökkent.

Ma még bocsánatos bűnnek számít, ha a szomszédban hulladékot égetnek. Sokan nem tudják, hogy a környezetben található éghető anyagok - például a bontásból származó festett fa ablakkeret, a forgácslapok vagy a pwc - tele vannak szennyező, akár rákkeltő anyagokkal - mondta.

Magyarországon 8-14 ezer ember hal meg idő előtt a légszennyezettség következtében. A Fűts okosan! elnevezésű kampány célja, hogy megismertesse a lakosságot ennek veszélyeivel.

Ha a lakosság azonosul ezzel az üggyel, áldozni is fog rá, és nem fogja keresni az olcsóbb tüzelőanyagokat, például a lignitet, amely nemcsak az egészséget károsítja, hanem a tüzelőberendezést is - mondta az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.