Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. November 29. 07:30, szerda | Sport
Forrás: MTI-NVESZ BUDAPEST

A Küzdősportok Világjátékán szerepelt magyar csapatot köszöntötték!

A Küzdősportok Világjátékán szerepelt magyar csapatot köszöntötték!

A Küzdősportok Világjátékán részt vett magyar csapatot köszöntötték, egyben NVESZ-napot is tartott a 62 szövetséget tömörítő Nemzeti Versenysport Szövetség a fővárosban.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntő beszédében kiemelte, 2023-ban a nem olimpiai sportágak is kiválóan teljesítettek.
"A számtalan siker közül elég, ha megemlítjük a hazai rendezésű karate-világbajnokságot és a rijádi Küzdősportok Világjátékát. Mindez azt mutatja, hogy az NVESZ tagszervezeteinél kiváló szakmai munka folyik" - idézte a NVESZ közleménye az államtitkárt, aki egyúttal bejelentette, a 2023-as 800 millió forintos sporttámogatási keretet 2024-re tíz százalékkal megemelik.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára többek között a rijádi sikereket méltatta.
"A magyar csapat a tizedik helyen végzett az éremtáblázaton. Ez pedig kimagasló eredménysorozatnak köszönhető. A Nemzeti Versenysport Szövetséggel harmonikus szakmai kapcsolatot ápol a Magyar Olimpiai Bizottság, és ez várhatóan így lesz a jövőben is" - jegyezte meg Fábián László.
Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára hangsúlyozta, a Nemzeti Versenysport Szövetségnél egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a parasportolók versenyeztetésére is.

"Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Simon Dániel paraszkanderos tagja volt a rijádi csapatnak, és két érmével a küldöttség egyik legeredményesebb sportolója lett Szaúd-Arábiában" - emlékeztetett rá.
Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke leszögezte, az olimpián kívüli sportágak rendszerint eredményesen zárják az évet, 2023 azonban rendhagyónak számít.

"Egy időben rendezett Magyarország karate-világbajnokságot és küldött csapatot Rijádba. Mindkét világversenyen fantasztikus magyar eredmények születtek" - összegzett az elnök.
A Szaúd-Arábia fővárosában megrendezett III. Küzdősportok Világjátékán indult magyar csapat tagjai emlékérmet vehettek át az ünnepségen, amelynek a Grand Hotel Margitsziget adott otthont. Magyarország hat arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel fejezte be a multisporteseményt.

Az NVESZ-napon előadást tartott Csabai Edvin, a Magyar Edzők Társaságának sportigazgatója, Bíró Péter, a Nemzeti Sportügynökség Zrt. (NSÜ) elnök-vezérigazgatója és Märcz Tamás, az NSÜ Zrt. sportszakmai és módszertani igazgatója. Vargáné Andrejkó Edina NVESZ-főtitkár, csapatvezető beszámolt a Küzdősportok Világjátékán részt vett magyar csapat eredményeiről, és végül Schmitt Pál volt köztársasági elnök, korábbi MOB-elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja nagy sikerű előadással zárta a szakmai napot, amelyben a sportdiplomácia fontosságát taglalta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.