Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2012. Január 07. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kutyák megérzik az emberek szándékát?

A kutyák megérzik az emberek szándékát?

Az ember szeretett négylábú barátja, a kutya, nem csak a szavakra és az utasításokra reagál, hanem megérti és megérzi az emberek szándékait.

Egy új tanulmányban azok a kutyák, amelyekhez beszéltek vagy közvetlen szemkontaktust létesítettek, jobban tudták követni az ember tekintetét, ahogy a szobán keresztül mozgott, mint annak az embernek a tekintetét, aki nem létesített szemkontaktust velük.

Ez egy szinten van egy hat hónapos csecsemő képességével - mondták kutatók, akik a felfedezéseiket január 5-én publikálták a Current Biology című folyóirat online oldalán.

'Ezek az eredmények azt a feltevést támasztják alá, hogy a kutyák nagyon érzékenyek az emberi jelekre és szándékokra, hasonlóképp, mint a csecsemők' - mondta a tanulmány vezetője, Topál József.

Egy tavaly júliusban készített tanulmányból például kiderül: a kutyák sokkal inkább 'könyörögnek' ételért azoktól az emberektől, akik rájuk néznek, mint azoktól, akik nem figyelnek - írja a healthday.com.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kutya, tudomány

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 01. 14:14, szerda | Belföld

Új felsővezetőket választottak a Vodafone élére

2023. Február 01. 14:10, szerda | Belföld

Agrárkamara: az árstop kivezetését javasolja több érdekképviseleti szervezet

Az egy éve bevezetett árstop mára betöltötte szerepét, a termelői, feldolgozói szervezetek és a kiskereskedelem szereplői a kivezetését javasolják - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.