Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Június 29. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kutya megvéd az asztmától?

A kutya megvéd az asztmától?

Az ember legjobb barátja a kutya, ami nemcsak társaságot ad, de erősíti a tüdőt is. Ráadásul egy új kutatás rámutatott, hogy a kutyákon élő mikrobák erősítik a gyerekek immunrendszerét, így akár még az asztmától is megvédhetnek - számol be a Fox News.

Azoknak a gyerekek, akik respiratory syncitial vírustól (RSV) szenvednek, nagyobb a kockázatuk az asztma kialakulására. Miután a kutatók megvizsgálták azt a koszt, amit a kutyás családok házában találtak, olyan baktériumot fedeztek fel, ami megvéd az RSV ellen.

A kutatási eredmények visszavezetnek korábbi olyan megállapításokhoz, hogy a kutyás és a kutya nélküli családok házaiban más típusú kosz gyülemlik fel, valamint egy másikkal, amelyik arra a következtetésre jutott, hogy a kutyás családok gyerekei kisebb valószínűséggel lesznek asztmásak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.