Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 17. 13:44, hétfő | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Marjai János

A Kossuth téri éhségsztrájk ügyében az országos rendőrfőkapitányhoz fordult az ombudsman

A Kossuth téri éhségsztrájk ügyében az országos rendőrfőkapitányhoz fordult az ombudsman

A fővárosi Kossuth téren tartott egyhetes éhségsztrájk ügyében intézett kérdéseket az országos rendőrfőkapitányhoz Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa - közölte az ombudsman hivatala hétfőn az MTI-vel.

"A gyülekezési jog érvényesülésével kapcsolatos, immár évek óta tartó vizsgálatsorozat folytatásaként, és az ombudsman hatáskörét megszabó törvénynek megfelelően Szabó Máté Hatala József altábornagyhoz, az országos rendőrfőkapitányhoz fordult kérdéseivel" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Mint írták, a biztos azt tudakolja, hogy a szervezők a gyülekezési jogról szóló törvény szerint bejelentették-e a rendezvényt; járt-e az mások jogainak és szabadságának sérelmével; kértek-e a szervezők rendőri védelmet; fellépett-e a rendőrség a demonstrációval kapcsolatban - és ha igen, milyen indokkal, jogalappal és milyen módon?
Szabó Máté a Kossuth téri "rendezvény" befejezését követő 15 napon belül várja az országos rendőrfőkapitány válaszát, valamint az eseménnyel kapcsolatosan keletkezett valamennyi irat és más dokumentum másolatát - olvasható a közleményben.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és három politikustársa szeptember 9-től egyhetes éhségsztrájkot tartott a Kossuth téren a választási regisztráció bevezetése ellen tiltakozva.

Címkék: Jog-ombudsman

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.