Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 04. 09:32, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A kormány 141 millió forinttal segíti 67 állatvédő civil szervezet munkáját

A kormány 141 millió forinttal segíti 67 állatvédő civil szervezet munkáját

A kormány 141 millió forinttal segíti 67 állatvédő civil szervezet munkáját - mondta az agrárminiszter csütörtökön Budapesten, az Állatvédelmi aktualitások 2021 című konferencián.

Nagy István közölte: a kormány az év elején indított állatvédelmi online párbeszéd nyomán kialakult társadalmi igényt figyelembe véve hozta meg a döntést.

Hozzátette: a kabinet az országszerte működő egyesületek támogatásán keresztül Magyarország minden megyéjében hathatós segítséget nyújt az állatvédőknek, az önkénteseknek, a menhelyek fenntartóinak.

Az online kérdőívet kitöltő több mint negyedmillió ember véleménye és az országjáró körutak tapasztalatai is azt mutatják, hogy az ivartalanítás az állatvédelem egyik legfontosabb feladata - mondta a miniszter, aki szerint az elmúlt időszak erre irányuló programjai több tízezer ilyen beavatkozást tettek lehetővé.

Nagy István közölte: szigorúan fellépnek az állatkínzókkal, a tiltott állatviadalok szervezőivel, az illegális kutyaszaporítókkal és a gondatlan állattartókkal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.