Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Április 06. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: MTI

A költészet napja

A költészet napja

Sétáljunk együtt a versek útján! címmel szerveznek programot Salgótarjánban. Pásztón versmaratont, Balassagyarmaton zenés ünnepséget rendeznek.

Április 11-én 11 órakor a Balassi Bálint Megyei Könyvtár főbejáratánál találkoznak a résztvevők és "versállomásokon" át érkeznek meg a Fő téri Radnóti-szoborhoz.

A versmegállókban, a vasúti aluljárónál és a Förster-szobornál salgótarjáni középiskolás diákok mondanak verseket. A Fő téren Fekete Zsolt, a megyei jogú város polgármestere mond ünnepi beszédet, majd megkoszorúzzák a József Attila Művelődési Központ domborművét.

Pásztón versmaratont rendeznek hétfőn a Teleki László Városi Könyvtárban, ahol óvodáscsoportok, iskolás osztályok, felnőtt csoportok és magánszemélyek olvasnak, mondanak verset egymásnak kilenc és 16 óra között.

Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban a VéTó Duó, Oláh Zoltán, a Csalogató és a Dallamos Együttes, a Gyarmati Színkör és a Tormy Cécile Irodalmi Társaság közreműködik a költészet napi ünnepségen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.