Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2021. Október 26. 14:50, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

A kirakatüvegen át kelt lába az óráknak – letartóztatásban a betörő

A kirakatüvegen át kelt lába az óráknak – letartóztatásban a betörő

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 30 éves férfinak a letartóztatását, aki a kirakatüveget betörve zsákmányolt órákat egy pásztói üzletből.

A férfi 2021. október 21-én késő este könyökével betörte egy pásztói óra-ékszer üzlet kirakatának üvegét, majd a betört ablakon keresztül a kirakatba benyúlt, és onnan három karórát eltulajdonított. A lopással 210.000 Ft, míg a rongálással további 120.000 Ft kárt okozott.

A rendőrség a környék térfigyelő kameráinak segítségével egy órán belül azonosította és őrizetbe vette az elkövetőt. Otthonában megtalálták az eltulajdonított órákat, így a lopással okozott kár megtérült.

A férfi többször volt már büntetve, 2019-ben szabadult börtönbüntetéséből. Jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, ez év szeptemberben a bíróság végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, így a mostani újabb bűncselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Mivel eddigi büntetései és az ellene folyó eljárások nem tartották vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől, a bűnismétlés megakadályozása érdekében a Pásztói Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, amit a nyomozási bíró el is rendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 25. 13:30, csütörtök | Helyi

Ülést tartott a Nógrád Megyei Munkaerőpiaci Egyeztető Kerekasztal

2021. November 25. 10:09, csütörtök | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napokban egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

2021. November 25. 09:58, csütörtök | Helyi

„Jó lesz a nyaklánc meg a gyűrű is!” – mondta a házaló, és vitte is az aranyat

A Pásztói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a 62 éves paplanokkal házaló hatvani nő ellen, aki egy mozgásában korlátozott idős asszonytól tulajdonított el aranyékszereket.

2021. November 23. 11:56, kedd | Helyi

Kevesebbet akartak fizetni, ezért kenőpénzt adtak a sofőrnek

A Nógrád Megyei Főügyészség vesztegetés miatt emelt vádat négy személlyel szemben, akik az állattenyésztéssel járó melléktermékek súlyával trükköztek annak érdekében,