Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2012. Március 25. 07:03, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

A kávé még sincs hatással a pszoriázis kialakulására

A kávé még sincs hatással a pszoriázis kialakulására

Habár korábbi tanulmányok összefüggésbe hozták a kávét a pszoriázis kialakulásával, egy új, nagy tanulmány nem talált erre bizonyítékot.

A pszoriázis gyakori bőrbetegség, mely a bőr kipirosodásával és viszketésével jár. A legtöbb betegnek a test bizonyos pontjain vastag, piros bőrréteg alakul ki, fehér, hámló pikkelyekkel - http://consumer.healthday.com/Article.asp?AID=662979

A tanulmány szerzője elmondta: kutatásuk során nem találtak összefüggést a kávéfogyasztás és a pszoriázis kialakulásának esélye között. Hozzátette: eredményüket más tanulmányok is alátámasztják.

Az ok, amiért összefüggésbe hozhatták a kávét és a pszoriázist, az az volt, hogy az, aki kávézik, általában cigarettázik is. A dohány - és az alkohol - viszont egyértelműen a betegség kialakulásának rizikó faktorai.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 18:03, hétfő | Belföld

Csak 2019 végén tartottak nyilván kevesebb álláskeresőt

A regisztrált álláskeresők száma 242 ezer közelébe csökkent Magyarországon. A rendszerváltás óta kizárólag 2019 utolsó negyedévében állt alacsonyabban ez a mutató

2021. November 29. 16:07, hétfő | Belföld

Wikonkál: sokan rájöttek az oltás fontosságára

Sokan rájöttek a koronavírus elleni védőoltás fontosságára - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

2021. November 29. 15:27, hétfő | Belföld

Szexuális erőszak kísérlete miatt indult eljárás Szegeden egy török férfival szemben

Szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt indult eljárás Szegeden egy török férfival szemben, a bíróság elrendelte a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 29. 14:05, hétfő | Belföld

Több ezer elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton az igénylők 97 százaléka nyert el összesen közel 736 millió forintot