Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Június 26. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: mti

A jövő évi adóváltoztatásokat tárgyalják a képviselők

A jövő évi adóváltoztatásokat tárgyalják a képviselők

A képviselők ma kezdik tárgyalni az Országgyűlésben a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait.

Az ülésnap reggel 8 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd összesen hat kormányzati előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. Terítékre kerül például a belügyminiszter Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló indítványa, valamint a pénzügyminiszter szociális hozzájárulási adóról szóló előterjesztése.

A kabinet jövő évi adóváltoztatási javaslatairól az utolsó napirendi pontban kezdődik általános vita, ötórás időkeretben. A parlament hétfői döntése alapján az előterjesztői nyitóbeszédre fél óra áll rendelkezésre, amit a vezérszónoki felszólalások követnek egyenként 20 percben. Az általános vita a kormány legfeljebb 30 perces zárszavával ér véget.

A Ház szerdától péntekig a 2019-es költségvetésről szóló előterjesztést tárgyalja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.