Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Január 26. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

A jó szakma felér egy diplomával

A jó szakma felér egy diplomával

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarák szervezésével bonyolította 2015. január 6.-21. között a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny írásbeli elődöntőit.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése. A versenyek és a Szakma Sztár Fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!”.

Idén Nógrád megyéből 91 tanuló vállalta a megmérettetést az alábbi szakmákban: bútorasztalos, kőműves, festő, mázoló, tapétázó, magasépítő technikus, villanyszerelő, pincér, szakács, vendéglátás-szervező vendéglős, fodrász, hegesztő, szerkezetlakatos, központifűtés és gázhálózat-rendszer szerelő, cukrász, kereskedő, élelmiszer és vegyi áru eladó, ruházati eladó, gépgyártástechnológiai technikus, női szabó.

Az eredményekről, a versenyfeladatokról, illetve azok javítókulcsairól a www.szakmasztar oldalon lehet tájékozódni. A kijavított dolgozatokat előreláthatólag 2015. február 11-én 8-15 óra között a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában (3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A) lehet személyesen megtekinteni. A versenyzők hozzák magukkal a kódszámukat, mert csak ennek ismeretében tudják a dolgozatokat kiadni és csak a dolgozat írója nézheti meg. A verseny döntője, a Szakma Sztár Fesztivál április 27–29. között Budapesten kerül megrendezésre.

Forrás: nkik.hu

Címkék: iparkamara

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.