Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Október 11. 11:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI/STEINER ATTILA

A januárban induló Napenergia Plusz Program a családokat támogatja zöldenergia termelésben, tárolásban, felhasználásban.

A januárban induló Napenergia Plusz Program a családokat támogatja zöldenergia termelésben, tárolásban, felhasználásban.

A kormány 2024. januárban 75 milliárd forint keretösszeggel induló Napenergia Plusz Programja a családokat támogatja abban, hogy maguk termeljenek zöldenergiát, azt tárolják, és fel is használják.

Elmondta, a pályázat részletein dolgoznak, és egyeztetnek a szakmai szervezetekkel. A tervek szerint az új pályázati program 2024. január elsejétől lesz elérhető, a részleteket még előtte közzéteszik.


Jelezte, a programban napelemre és tárolóra együtt adnának támogatást, vagyis mindkettőt telepíteni kell. Erre a csomagra az elképzelések szerint 65 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyújtanának - ismertette az államtitkár.
Az államtitkár rámutatott arra, a felszerelt napenergia technológia összekötése akkumulátoros tárolási lehetőséggel kitoltja a megtermelt zöldenergia felhasználási idejét.
Megjegyezte, ezek az akkumulátorok most még elég drágák, ennek ellenére szeretnék, hogy minél több ilyen tároló technológiát alkalmazzanak a családok.
Az államtitkár szerint a 75 milliárd forint keretösszegű támogatási rendszert mintegy 20 ezer háztartás veheti igénybe.

Steiner Attila a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorban hangsúlyozta, felkészültek a téli fűtési szezonra, rekord töltöttségi szinten, 97 százalék felett vannak a magyar gáztárolók. Elmondta, hogy a magyar gáztárolókban lévő mennyiség az éves fogyasztás mintegy kétharmadát teszi ki, ami lényegesen jobb az uniós átlagnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.