Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Július 12. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: MTI-SZOLNOK TISZAFÜRED

A hétvégén rendezik meg a Tiszafüredi Halasnapokat.

A hétvégén rendezik meg a Tiszafüredi Halasnapokat.

Fesztiválhelyszínné változik a tiszafüredi Halas tér július 11-től 13-ig: a Tisza-tó Feszt Tiszafüredi Halasnapokra koncertekkel, felvonulással, kirakodóvásárral, vidámparkkal, családi programokkal várják a látogatókat.

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. pedig megrendezi a VII. Tiszai Halételek Fesztiválját. A Tisza-tó Feszt - Tiszafüredi Halasnapok a város és a régió egyik legnagyobb hagyományra visszatekintő fesztiválja, amelyen a helyi értékek és csoportok is bemutatkoznak. Tiszafüred legnagyobb összefogása ez a rendezvény: valamennyi városi intézmény részt vesz a programok szervezésében - idézi Tiszafüred Város Önkormányzata közleményében Ujvári Imrét, a város polgármesterét (Fidesz-KDNP).
Tóth Józsefnek, a Tisza-tó Feszt főszervezőjének tájékoztatása szerint idén három napon át, két színpadon várják a látogatókat a Halas téren. A fesztivál nagyszínpadán fellép többek között Mihályfi Luca, Desh, Dzsudló, Rácz Gergő, a Halott Pénz, Lotfi Begi, Manuel, a Valmar és Beton.Hofi. A party sátorban pedig hazai dj-k szórakoztatják majd a vendégeket.
A zenei programok mellett ingyenes kísérőprogramokat is rendeznek a Halas téren. A Kastély úti járdaszakaszon és a Kikötő körúton kirakodóvásár, valamint vidámpark várja a látogatókat. Pénteken huszonhét városi szervezet vonul majd a Kovács Pál Művelődési Központtól egészen a fesztivál helyszínéig.

Szombaton kutyás fesztivált rendeznek, amelyen kutya-gazda futóverseny is lesz, valamint egész nap kutyás programokkal készülnek a szervezők a Mancsos Pancsoló kutyabarát strandon.
A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tisza-parti székháza előtt rendezi meg a VII. Tiszai Halételek Fesztiválját, ahol főzőversenyen keresik a környék legfinomabb halas fogásait. A Kikötő körúton ingyenes családi programokon lehet majd részt venni, a szombati napot a ManGoRise koncertje zárja.

Vasárnap jótékonysági motoros rendezvényt tartanak, amelyen egy debreceni beteg kisfiú, Ádin gyógyulására gyűjtenek a Halas téren. A motoros programok között felvonulás, gyorsulási verseny, motorszépségverseny és koncert is szerepel.
További információ a programokról a Tiszafüredi Halasnapok Facebook-oldalán olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.