Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 03. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei!

A hétvége eseményei!

Felhalmozott szemét és bútorok égtek,Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy százötven négyzetméteres családi ház,Tizenkétszer riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat az éjszakai vihar miatt.

Felhalmozott szemét és bútorok égtek szombat éjjel egy Déryné úti társasház második emeleti lakásának erkélyén, Salgótarjánban. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat, gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz az épület további lakásaira nem terjedt át. A tűz hatására az érintett lakás nyílászárói és a bent található berendezési tárgyak is károsodtak. Az eset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy százötven négyzetméteres családi ház szombat éjjel Béren, a Kossuth úton. A lángok a szomszéd ház melléképületére is átterjedtek, a melléképület gerendái kis mértékben megégtek. A berceli, az aszódi és a hatvani hivatásos tűzoltók négy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat, az oltási munkálatok során a ház tetőszerkezetét is megbontották. Az egységek a melléképületből kivittek egy szén-dioxid gázpalackot, amely nem érintkezett a lángokkal. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két személyautó vasárnap délután a Pásztót és Tart összekötő 24105-ös számú úton. Az egyik gépkocsi utasa saját erejéből nem tudta elhagyni az autót. A pásztói hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat szakembereivel közösen kiemelték a sérültet a roncsból, akit a mentők kórházba szállítottak. Az egység ezután áramtalanította a járműveket.

Letért az úttestről és egy távközlési oszlopnak ütközött egy személyautó vasárnap éjjel Kishartyánban, a Rákóczi úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A gépkocsi három utasát kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Tizenkétszer riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat az éjszakai vihar miatt vasárnap éjjel és hétfőn hajnalban. Minden esetben úttestre dőlt fák adtak munkát az egységeknek. A vármegye hét településén volt szükség a károk felszámolására, a legtöbbször Érsekvadkerten avatkoztak be a tűzoltók. A forgalmi akadályokat a balassagyarmati, a rétsági és a berceli hivatásos tűzoltók, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentők és az Érsekvadkert Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület Önkéntesei szüntették meg. Személyi sérülés egyik eset során sem történt. A munkálatok hétfő reggel is folytatódnak.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Bercel KvŐ, Rétság KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.