Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 28. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei!

A hétvége eseményei!

Visszaáramlott a füst,Betonszegélynek ütközött egy személyautó,Összeütközött két személyautó,Csőtörés miatt ömlött a víz egy társasházi lakásból,Kétszer riasztották kidőlt fákhoz a Nógrád vármegyei tűzoltókat.

Visszaáramlott a füst pénteken késő éjjel egy Ady Endre úti családi ház kéményéből, Bátonyterenyén. A helyi hivatásos tűzoltók megállapították, hogy a visszaáramlás oka az volt, hogy a kéményben nagy mennyiségű korom és kátrány rakódott le, amely át is izzott. Az egység eltávolította az égéstermék-elvezetőből az izzó részeket, majd felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják a kéményt, amíg azt szakember át nem vizsgálta. Személyi sérülés nem történt.

Betonszegélynek ütközött egy személyautó szombat reggel Pásztón, a Mátraszőlősi utcában. Az ütközés hatására kitört a jármű egyik kereke. A helyi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadály megszüntetésében segédkeztek. Az eset során nem sérült meg senki.

Összeütközött két személyautó szombat este Rétságon, a Rákóczi úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kigyulladt egy vendégház huszonnégy négyzetméteres, fa szerkezetű melléképülete szombat éjjel Szuhán, a Kossuth úton. A szaunaként üzemelő melléképület lángjait a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók fékezték meg. A tűz nem terjedt át a főépületre, személyi sérülés nem történt.

Kétszer riasztották kidőlt fákhoz a Nógrád vármegyei tűzoltókat szombaton. Délelőtt Diósjenőn, a Tulipán utcában dőlt egy fa az úttestre, illetve elektromos vezetékekre. A rétsági hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el az úttestről a növényi részeket. Az esti órákban Somoskőújfalun, az Ifjúság úton dőlt egy fa egy családi ház kerítésére. Itt a salgótarjáni hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Kiesett a fészkéből egy madárfióka vasárnap délelőtt Salgótarjánban, az Úttörők útján. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói sértetlenül visszahelyezték fészkébe a fiókát, majd átadták a helyszínt a Bükki Nemzeti Park szakemberének.

Csőtörés miatt ömlött a víz egy társasházi lakásból vasárnap este Salgótarjánban, a Gorkij körúton. Mivel a lakók nem tartózkodtak otthon, ezért a ház közös képviselője a tűzoltók segítségét kérte a bejutáshoz. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer segítségével bejutottak a harmadik emeleti lakás egyik nyitott ablakán és elzárták az érintett vezetékszakaszt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Indexkép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 06:53, szerda | Helyi

Meddig őrzik meg a klinikák, rendelők a leleteinket?

Évente 75 millió egészségügyi dokumentum keletkezik hazánkban. A betegek egészségügyi dokumentációit, így például a laborleleteket, ambuláns lapokat,

2024. Július 17. 05:39, szerda | Helyi

Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja

83 esztendős lenne Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja.

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.