Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 09. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei.

A hétvége eseményei.

Lerakódott égéstermék égett egy társasház kéményében,Tűz keletkezett egy toronyházban,Út szélén parkoló gépkocsiknak ütközött egy személyautó,Tizenöt darab szalmabála égett.....

Lerakódott égéstermék égett egy társasház kéményében pénteken késő éjjel Balassagyarmaton, a Komjáthy utcában. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították az izzó kormot a kéményből, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt, ameddig azt szakember át nem vizsgálja. Személyi sérülés nem történt.

Száraz fű és nádas égett körülbelül száz négyzetméteres területen szombat este Bátonyterenyén, a Kúria úton. A város hivatásos tűzoltói puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével megfékezték a lángokat.

Tűz keletkezett egy toronyházban szombat este Salgótarjánban, az Erzsébet téren. Az épület tizenkettedik emeletén a szemétledobó gyulladt ki. A tűzesethez harminchárom tűzoltó érkezett tíz járművel. Az egységek eloltották az égő hulladékot, majd újra szabaddá tették az eldugult szemétledobót. Az épület lakóinak nem kellett elhagyniuk otthonukat, de a lépcsőház teljes átszellőztetéséig elzárkózást rendeltek el a ház százharminchét lakójának. Az eset során nem sérült meg senki.

Gázszivárgás miatt felrobbant egy két emeletes, száz négyzetméteres alapterületű faház szombaton késő éjjel Szécsényben, a helyi kavicsbányató közelében. A robbanás hatására az épület több fala is kidőlt. A helyi hivatásos tűzoltók a házban talált két gázpalackot elzárták, majd kivitték az épületből. A mentőszolgálat munkatársai egy embert kórházba szállítottak.

Út szélén parkoló gépkocsiknak ütközött egy személyautó vasárnap hajnalban Egyházasgergén, a Dózsa György úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megtisztították az úttestet a törmeléktől. Az érintett autó sofőrjét kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Tizenöt darab szalmabála égett vasárnap este Endrefalva és Szalmatercs között egy legelőn. A szécsényi hivatásos tűzoltók és az Endrefalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei egy munkagép bevonása mellett eloltották a bálákat. Az eset során nem sérült meg senki.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Szécsény KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".