Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Július 05. 09:45, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

A genovai rendőrök bírságolnak a legtöbbet Olaszországban

A genovai rendőrök bírságolnak a legtöbbet Olaszországban

A liguriai Genova autósai fizetik a legtöbb közlekedési bírságot Olaszországban - derült ki egy felmérésből.

Vagy egész Genova szabálytalanul közlekedik, vagy a liguriai közlekedési rendőrök túl lelkiismeretesek - találgatott az olasz sajtó a közlekedési bírságolásról készült vizsgálat eredményei láttán. Az újságok a második lehetőséget tartották valószínűbbnek, annál is inkább, mivel a genovaiakat egész Olaszországban takarékosságukról ismerik.
Itáliában minden ezer lakosra évi 274 euró közlekedési bírságot szabnak ki tilosban parkolásért, gyorshajtásért és a közlekedési szabályok egyéb megsértéséért. Az országos átlagot Liguriában jóval meghaladják: Genovában és környékén minden ezer lakosra 618 euró bírság jut. A második helyen álló Toszkánában is csak ennek valamivel több mint a felét fizetik (354).
A harmadik helyen Lombardia áll (312). A legkevesebb büntetés a dél-olasz Basilicatára jut, ott minden ezer autósra évi száz euró közlekedési bírságot rónak ki.
Gyorshajtásért a legtöbb bírságot Lazióban, Toszkánában és Lombardiában fizetik, mivel ezeknek a tartományoknak több pénzük van az utak ellenőrzésére. Ehhez képest a déli Calabriában ezer autósra évi 29 euró bírság jut a megengedett haladási sebesség túllépéséért. Calabriában teljesen feleslegesek a közlekedési rendőrök - jegyezték meg ezzel kapcsolatban az újságok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.