Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Október 29. 17:15, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A fürdőszobafelújítás rejtelmei

A fürdőszobafelújítás rejtelmei

A téli hónapok múlásával a tavasz remek alkalmat biztosít arra, hogy újragondoljuk a lakásunkat. Ennek pedig nem is lehetne jobb kiindulópontot találni, mint a fürdőszobát!

Nézzük, mik a legfontosabb tudnivalók a lakás egyik legtöbbet használt helyiségének felújításával kapcsolatban!

Burkolatok

Reméljük, hogy senkit sem egy csőtörés kényszerít majd a fürdőszoba felújítására, azonban sajnos ez sem egy szokatlan vagy ritka eset. Ha pedig már nekifogunk, bizony a meglévő burkolat eltávolításával kell kezdjük. Az aktuális divat a minél nagyobb méretű hidegburkolati lapok irányába mozdult el, így ha igazán divatos fürdőszobát szeretnénk, akár 50-60 cm-es oldalú csempelapokat is választhatunk.

Fürdőkád

A számunkra szimpatikus fürdőkád sajnos sokszor néhány centivel hosszabb, mint a rendelkezésre álló tér. De ne keseredjünk el, mert a legtöbb termékből ma már többféle méret is rendelkezésre áll. Jó ötlet lehet egy olyan kád, amely egyben zuhanyzó is, hiszen a legtöbb családban van, aki inkább sokáig lubickolna, míg mások a gyors zuhanyra esküsznek. Ez utóbbi esetben érdemes egy a zuhanyfüggönyök közül is beszerezni, amely vízlepergető anyagával megóvja a fürdőszobát a kicsapódó cseppektől - nem beszélve arról, hogy küllemével feldobhatja a környezete hangulatát.

Bútorok

Bár komplex bútorok elhelyezésére a legtöbb fürdőszobában nincsen lehetőség, a fürdőszoba szekrények nélkül egy helyiség sem funkcionálhat megfelelően. Ma már szerencsére elképesztően széles a méret- és formabeli kínálat, így biztosan tudunk olyat választani, amelyet el fogunk tudni helyezni a térben. Gondolkodjunk abban a megoldásban, amely megfelelő a használt kozmetikumok, tisztálkodószerek, és esetleg a törölközők számára is.

Ugyanakkor az elhelyezésénél figyeljünk arra, hogy ne kerüljön a kád közvetlen közelébe, hiszen ha gyakran átnedvesedik, akkor könnyen penészedhet. Ha mégsem tudjuk jobb helyre pakolni, akkor megoldás lehet rá egy olyan külső, műanyag borítás, amely a vízsugár irányából leszigeteli a bútort.

A fotó forrása: ImageFlow / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 08. 14:37, hétfő | PR

Egy iroda létjogosultsága a távmunka korában

Napjainkban már itthon is egyre relevánsabb szempont, hogy a munkavállalók milyen munkavégzési formát éreznek ideálisnak.

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését