Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Május 21. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: Infonógrád

Salgótarján - a fenyőfák politikai élete

Salgótarján - a fenyőfák politikai élete

A fenyőfák kiirtása nem politikai kérdés, de mint azt tapasztalható, így-úgy csavarva, lehet belőle akár azt is fabrikálni. Amint azt a mondás tartja: Rossz az, aki rosszra gondol. Cikkünkben itt és most,

elutasítjuk a politikai motiváció vádját.

Az InfoNógrád egy korábbi videóban nehezményezte a strand területén lévő fenyősor három fenyőjének kivágását. Kérdéseket tett föl amelyekre rövidesen válaszokat is szeretne kapni.

Salgótarján - Tóstrand - a fenyőfák kivágásáról 2024. 05. 18.Az eredeti videó itt megtekinthető:

https://www.facebook.com/webkommunikacio/videos/354235303933336

A válaszok, sajnos a kérdések egyikére sem tértek ki, ellentétben egy váddal éltek:a felvetett kérdéseinketpolitikai kampánytémának nevezték.Nézzük a részleteket!

Salgótarján - Facebook oldal válasza:


Forrás: Facebook

Sajnálattal látjuk, hogy vannak, akik politikai kampánytémát csinálnak a Kecskés József Strandaréna területén zajló munkálatokból…
Mint ismert, a régi strandbejárat és a hozzá tartozó épületek az elmúlt években több lépcsőben elbontásra kerültek, így most már egy rendezett, parkosított terület vezet be a strandkézilabda pályákhoz.

Most pedig lehetőség nyílt arra, hogy a régi öltözőépületet (sirály pavilon) elbontsák, eltüntessék a köré nőtt “dzsungelt”, majd teljes egészében rendbe rakják és parkosítsák a területet. A romos épület lebontása mellett szükség van néhány fa kivágására is, de helyükre új fákat ültetnek majd!

Szomorú, hogy akadnak, akik azért hőbörögnek, mert végre megtörténik egy újabb elhanyagolt terület rendezése! Mi viszont köszönjük, hogy a strand területe a régi nagy medencét leszámítva immáron teljes egészében széppé, rendezetté és takarossá válik!

Kommentek:

Szanyi Szabolcs
Az, hogy, valaki szakmaiatlanul, megalapozott nyomós ok nélkül egy ligetben több évtizedes fákat vág ki, illetve vágat ki, nos ez nem politikai kérdés, hanem józan ész kérdése! Felesleges ebbe a politikát belekeverni, inkább el kell ismerni a sokadik hibát és elnézést kérni érte! Minimum!

Erika Borovszki
A baj szerintem az , hogy a kivágott fa helyére ültet-tett új fának 15-20 év kell. Ha a területrendező igazi szakember a fák kivágása nélkül megoldotta volna a parkosítást . A legegyszerűbb kivágni , s majd ültetünk a helyébe verzió , csak az idő tényezőt felejtik el sokan

Attila Kiss
...talán, már cirka két évvel korábban kellett volna a Sirály pavilon romjait elbontani! Ugyanis, akkor fektették le a strandon keresztül vezető csöveket(Azt ugyan kevesen értették, hogy miért nem a régi távvezeték nyomvonalán vezették az újat, de erre is volt magyarázat. Vagyis, inkább olcsó, logikátlan magyarázkodás). Tehát, pontosam akkor lett volna a megfelelő alkalom, amikor a strand zárva volt és a Kecskés-aréna azon részét részét is tönkretették. Mikor máskor, ha nem a Salgó kupa idején hevert romjaiban a bejárat és a újonan elkészült tenisz pálya. Persze, kétszer jobb ugyanazon terepet rendezni, mint egyszer sem...

Petra Roche
Kiváncsi leszek az új fákra...

Kiegészítjük cikkünket a vonatkozó további információkkal:

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 14/2007. (IV. 24.) önkormányzati rendelete az egyes önkormányzati tulajdonban lévő közterületek, illetve közhasználatra megnyitott ingatlanok fenntartásáról és használatáról *

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. §-ának (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az egyes önkormányzati tulajdonban lévő közterületek, illetve közhasználatra megnyitott ingatlanok fenntartásáról és használatáról a következőket rendeli.

https://fos.hu/1eon

Cikkünk a fejleményekkel egyidőben folymatosan kiegészül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.