Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Augusztus 09. 10:15, kedd | Helyi
Forrás: positive

A felvidékieket is várja jövőre a Mátraalja Fesztivál

A felvidékieket is várja jövőre a Mátraalja Fesztivál

A Forgách-kastély kertje egy hétvégére fesztiválhelyszínné változott, a helyiek végre megmutathatták, hogyan bulizik három napon át egy igazi nógrádi.

A Mátraalja Fesztiválon a legnagyobb hangulatot kétségkívül Ganxsta Zolee és a Kartel, Curtis és Kollányi Zsuzsi, az Ocho Macho és a fesztivált záró Hooligans keltette.

Tóth Péter, a fesztivál főszervezője szerint, az új helyszín beváltotta a hozzá fűzött reményt: „A kastélykert idén tökéletes választás volt, sokat tud dobni egy fesztivál hangulatán az igényes, festői környezet. Az esemény jövőre is egész biztosan marad Szécsényben, azt azonban elárulom, hogy a név változni fog. Célunk, hogy a fesztivál híre átíveljen az országhatáron is, ezt a fajta nyitást jelzi majd az új név is: A Felvidék Kapuja Fesztivál.”

Amíg hétvégén Rióban a dobogó legfelső fokára úszásban és párbajtőrözésben álltak fel versenyzőink, addig a fesztivál saját aranyérmesei a laskát készítő palóc asszonyok voltak, akik gondoskodtak a fesztiválozók energiapótlásáról egy-egy áttáncolt koncert után. A palócföldi rendezvény folytatja tehát a megkezdett utat, a szervezők pedig bíznak benne, hogy egy év múlva sikerül még több embert megszólítani a fesztivállal határon innen és határon túl egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 19:29, vasárnap | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.