Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2013. Február 04. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

A csúcson túl – 507 lóerős C63 AMG érkezik

A csúcson túl – 507 lóerős C63 AMG érkezik

Noha a C63 AMG már korábban is bizonyított, a gyártó különkiadással kavarja fel az állóvizet, sőt ha úgy tetszik, malomkövet hajít bele. Az 507-es kiadás neve is jelzi, 507 lóerővel, azaz elsöprő brutalitással van dolgunk, mindez prémium kosztümbe öltöztetve.

Mondanunk sem kell, az alapot a mesés mohikán, a csillagosok 6,2 literes szívó V8-asa adja, amely 50 lóerős erősödés után immáron 507 paripával bír, a csúcsnyomaték pediglen mozdonyos 610 Nm. A többlet olyan finomságoknak köszönhető, mint az SLS AMG-ből kölcsönvett kovácsolt dugattyúgarnitúra, az új hajtórudak és a könnyebb forgattyús tengely.

A módosításoknak hála a sportkupé és a szedán 4,2, a kombi 4,3 szekundum alatt képes álló helyzetből 100 km/h-s tempóra katapultálni, miközben a csúcssebességet az elektronika 280 km/h-ban korlátozza. Azonban az újítások sora nem áll meg a puszta erőfitogtatásban, a kompozit tárcsákkal megerősített fékrendszer elemei hűtött 360x36 mm-esek, amelyekbe elöl hat-, hátul négydugattyús vörös nyergek harapnak bele.

A két hűtőnyílással rendelkező, alumínium motorháztető szintúgy szót érdemel, ahogy a 19 hüvelykes felnik is. Rajtuk elöl 235/35-ös, hátul 255/30-as abroncsok feszülnek. A szedán és a kupé a csomagtartóhoz légterelőt is kap, a nappali menetfények körül pedig magasfényű fekete betét teszi még morcosabbá az összképet, ahogy a sötétített fényszóró hatása ugyancsak ilyen. A szalonokba hamarosan begördülhetnek az első példányok, de mellettük párhuzamosan természetesen a gyengébb AMG változatok is kaphatóak lesznek.

Címkék: amg, autó, benz, mercedes

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 26. 17:01, vasárnap | Belföld

Tizenhét körözött kamiont foglaltak le Nagylakon és Csanádpalotán

Tizenhét, az olasz hatóságok által körözött kamiont foglaltak le a magyar rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen és a nagylaki közúti határátkelőhelyen - közölte a rendőrség vasárnap honlapján.

2022. Június 26. 15:44, vasárnap | Belföld

Júliustól újraindítja budapesti járatát az Air China

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze a két fővárost

2022. Június 26. 14:03, vasárnap | Belföld

Honvédelmi miniszter: rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál

Rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál - közölte a honvédelmi miniszter vasárnap a Facebookon azt követően, hogy látogatást tett a hadsereg kelebiai határvédelmi bázisán.

2022. Június 26. 13:01, vasárnap | Belföld

Mindenhol illegális hulladékhegyeket hagytak, lebuktak

Befejezték a rendőrök annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettesek ellen indult, akik Szekszárdon több helyen hulladékot helyeztek el, ezzel hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettét követték el.