Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2020. Június 14. 06:23, vasárnap | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

A boszniaiak egy felmérés szerint ismét korlátozásokat akarnak

A boszniaiak egy felmérés szerint ismét korlátozásokat akarnak

A boszniaiak szerint újra korlátozó intézkedéseket kellene bevezetni a járvány terjedésének megakadályozása érdekében, Szerbiában pedig a választásokon is feltehetően kötelező lesz a védőfelszerelés viselése.

Szerbiában egy nap alatt 12 102-ről 12 175-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A koronavírus-helyzet kezelésével megbízott válságstáb azt javasolta, hogy a június 21-ei általános választásokon a szavazást ellenőrző testületek tagjainak és a szavazópolgároknak is legyen kötelező a maszk és a kesztyű viselése.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 1326-ról 1384-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. A héten folyamatosan nőtt a fertőzöttek száma, aminek okát a járványügyi szakemberek abban látják, hogy a SARS-CoV-2 vírus több munkahelyen, például a koszovói postánál is megjelent, és a dolgozók egymásnak adták át a fertőzést.

Észak-Macedóniában szombatra 3538-ról 3701-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Nem hosszabbítják tovább a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapotot Észak-Macedóniában, így lehetővé válik a korábban április 12-ére tervezett, majd a koronavírus-járvány miatt elhalasztott parlamenti választások megtartása.

Bosznia-Hercegovinában péntekről szombatra 2866-ról 2901-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy, a napokban végzett közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 67,5 százaléka úgy gondolja, hogy a hatóságoknak ismét korlátozó intézkedéseket kellene bevezetniük annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 15:32, péntek | Külföld

Hamarosan ellentámadást indítanak az ukránok

Hosszú idő óta ismert, hogy tavasszal az ukránok ellentámadást terveznek, most az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Szirszkij arról beszélt, hogy hamarosan ellentámadásba kezdenek.

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán vezérkar: folytatódnak a súlyos harcok Bahmutban

A legsúlyosabb harcok szerdán a Donyeck megyei Bahmut déli és északi részeiben zajlottak, az orosz erők emellett folytatták támadásaikat a régióban Avgyijivka és Marjinka irányában - írta az ukrán vezérkar helyzetjelentésében.

2023. Március 22. 07:18, szerda | Külföld

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

A Kína által javasolt béketerv alapját képezheti az ukrajnai helyzet megoldásának - jelentette ki Vlagyimir Putyin, miután kedden a Kremlben Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt.