Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Május 12. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: 3100.hu

A Bombardier uniós támogatással fejlesztett Mátranovákon

A Bombardier uniós támogatással fejlesztett Mátranovákon

A Bombardier Transportation Hungary Kft. európai uniós fejlesztési forrás felhasználásával fejlesztette Mátranovákon a gyártás hatékonyságát és kapacitását.

A cég MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Bombardier Transportation Hungary Kft. 52,83 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert 2013-ban az Új Széchenyi Tervben a komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása pályázati kiíráson. A vállalkozás a több mint 258,96 millió forint összköltségű projektjében a gyártási volumen növelését szolgáló megmunkálókat, hegesztő berendezéseket és különböző mérőgépeket vásárolt és korszerűsítette a gyártócsarnokot. A fejlesztés alapvető célja a gyártás hatékonyságának növelése, biztonságos és korszerű működési környezet kialakítása – írja közleményében a társaság.

A Bombardier Transportation Hungary Kft. főtevékenysége a fémszerkezetgyártás. A vállalkozás 2005-ben vásárolta meg a Mátranovákon található gyártó üzemét, melyben az elővárosi, regionális, távolsági motorvonatok és egyéb személyszállító, kötött pályás járművek forgóváz kereteinek gyártását végzi lemezdarabolással, alakítással és hegesztéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".