Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 25. 08:31, kedd | Helyi
Forrás: police

\"A biztonság kedvéért...\" Szécsényben

\

Bűnmegelőzési kampány keretében adtak tanácsokat Rétságon a rendőrök a gépjármű tulajdonosoknak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály és a Szécsényi Rendőrkapitányság szakemberei „A biztonság kedvéért …” című bűnmegelőzési projekt keretében adtak prevenciós tanácsokat 2017. július 20-án Szécsényben.

A kampány megvalósítói a délelőtti órákban a gépjárművezetőket és tulajdonosokat szólították meg, és beszélgettek velük arról, hogy mit tehetnek vagyontárgyaik védelme érdekében. A szakemberek felhívták az állampolgárok figyelmét arra, hogy a gépkocsi ajtaját minden esetben zárják be, valamint hogy személyes iratokat, csomagokat, navigációs készülékeket ne hagyjanak a járműben. A sofőrök emlékeztetőül bűnmegelőzési tanácsokat összegző szórólapot és a járműre ragasztható matricát kaptak.

A helyszínen mindemellett „BikeSafe” kerékpár-regisztrációs program keretében lehetőség nyílt kerékpár regisztrációra is.

Az országos bűnmegelőzési program lényege, hogy a regisztrációt követően a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek, melynek segítségével a kétkerekűek beazonosíthatóvá válnak, mely elősegíti azok megtalálását.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében:

  • Ne hagyjon értéket (mobiltelefon, GPS-készülék stb.) a gépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
  • Üres táskát sem szabad a kocsiban hagyni, hiszen a tolvaj csak a jármű feltörése után veszi észre, hogy nem zsákmányolt semmit. A gépkocsi feltörése a bosszúságon túl jelentős anyagi kárt is jelent.
  • Személyes iratait és a jármű okmányait soha ne tartsa a személygépkocsiban!
  • Ha a vásárlást követően az árucikkeket az autójában csak látható helyre tudta bepakolni, ne hagyja járművét őrizetlenül!
  • Mindig zárja be a jármű ajtóit, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre száll ki!
  • Amennyiben észlelte, hogy feltörték gépjárművét, ne nyúljon semmihez, hiszen a gépkocsit és annak környezetét a rendőrség vizsgálni fogja!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét

2024. Április 18. 16:16, csütörtök | Helyi

Influenza - NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)