Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 13. 07:27, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

A betörő házáig vitte kollégáját a rendőrkutya

A betörő házáig vitte kollégáját a rendőrkutya

Nyomkövető szolgálati kutya segítette a baktalórántházi rendőrök munkáját.

Az egyik baktalórántházi vegyesboltból kapott bejelentést a rendőrség február 9-én, mely szerint hajnalban ismeretlen tettes betörte az üzlet hátsó bejárati ajtaját és a helyiségből eltulajdonította a pénztárgép kazettáját, a benne lévő több tízezer forint készpénzzel. Az Ice hívónévre hallgató, németjuhász fajtájú nyomkövető szolgálati kutya, a bolttól egészen a feltételezett elkövető baktalórántházi lakóhelyéhez vezette a rendőröket.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. M. 19 éves helybeli lakost a rendőrök a bejelentést követő néhány órán belül elfogták, a rendőrőrsre előállították és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított két másik üzlethelyiségbe is betört február 9-én Baktalórántházán. Az egyik helyről szintén elvitte a kasszát, a másik üzletből pedig üres kézzel távozott ugyan, de a rongálással jelentős anyagi kárt okozott. A baktalórántházi rendőrök a férfit lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek - az illetékes ügyészség felé - előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.