Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2012. Január 01. 15:13, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A benzinkutakon sem lehet majd cigit venni

A benzinkutakon sem lehet majd cigit venni

Az országgyűlés elvetette a kereszténydemokrata Aradszki András módosító indítványát arról, hogy a benzinkutakon továbbra is lehessen cigit árulni - írja az index.hu.

A végszavazás előtt álló fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényjavaslat szerint a dohánytermékek kiskereskedelme állami monopólium lesz.

Az állam főként családi vállakozásoknak adna koncessziót, amelyek csak külön jelzéssel ellátott dohányboltban árulhatnának cigit. A kétezernél kevesebb lakosú településeken legfeljebb egy, e fölött — minden kétezer fő után — egy dohánybolt létrehozását engedné a törvény. Más helyen dohányterméket nem lehetne forgalmazni.

A KDNP-s Aradszki András azt javasolta, hogy a benzinkutakon a többi terméktől elkülönítve, zárt szekrényből lehessen dohányt árulni. A képviselő indoklása szerint a Magyarországon átutazók rendszerint a benzinkutakon szerzik be a cigarettát is. Ha ez a lehetőség megszűnik és a cigaretta beszerzése Magyarországon nehezebbé válik, az átutazók már külföldön megveszik a szükséges mennyiséget, ami miatt Magyarországon a dohánytermékek-forgalmához kapcsolódó állami adóbevételek is csökkenni fognak.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: benzinkut, cigi, dohányzás

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 12:58, kedd | Belföld

Közvéleménykutatás: Támogatják a magyarok a haderőfejlesztést

A Real-PR 93. november végi közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége egyetért a magyar kormány által kezdeményezett honvédelmi fejlesztési intézkedésekkel.

2023. December 05. 07:23, kedd | Belföld

Orbán Viktor a magyar külpolitikát dicsérte

A magyar külpolitika nemzetiérdek-alapú - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn, a Magyar Külügyi Intézet (MKI) alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett budapesti konferencián.

2023. December 05. 07:14, kedd | Belföld

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása

a kormány a zöld energia fokozott hasznosítása érdekében a magyar családokat is segíti a modern napelemes rendszerek telepítésében - jelentette be Lantos Csaba hétfőn az Energiaügyi Minisztérium (EM) közösségi oldalán.

2023. December 04. 14:18, hétfő | Belföld

Varga Mihály: Magyarország a zöld átállás egyik nyertese lehet

Magyarországnak megvannak a pénzügyi eszközei ahhoz, hogy a világgazdaság zöld átállásának egyik nyertese legyen