Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Szeptember 20. 10:15, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

A barackot és az orchideát kedveli leginkább Nógrád legszebb kertjének győztese

A barackot és az orchideát kedveli leginkább Nógrád legszebb kertjének győztese

Nagy sikerű játékunk, a Nógrád legszebb kertje győztese a Taron élő Bognár Istvánné lett.

Honnan ered a kert szeretete?
Édesanyámtól és nagyszüleimtől tanultam, láttam a kertművelés fortélyait. Édesanyám mai napig szívvel-lélekkel végzi a kerti munkát, gondozza növényeit.

Ön is kertes házban lakik.
Igen. Családi házunk hatalmas kertje két részből áll. Egyik része néhány éve füvesített, gyümölcsös. Itt találhatóak barack, alma, körte, szilva és naspolya fák. Másik részében burgonyát, kukoricát, zöldségféléket (paradicsom, paprika, uborka, petrezselyem, répa, hagyma, padlizsán, stb), szedret, málnát, epret termesztünk.

Mi a kerti kedvenc?
Leginkább a barackot szeretem.

A beküldött fotók láttán a bokrok, cserjék, virágok sem hiányoznak a portáról.
A házunkhoz tartozó nagy udvar füvesített. Itt örökzöldek (ezüst fenyő, tuja) , évelő- (király és inka liliom, tulipán, jácint, krókusz, hóvirág) és egynyári növények (büdöske, csillagvirág, hajnalka virág, kanna virág, angyaltrombita, kaktuszok, muskátlik, petúniák, jegecske) egyaránt megtalálhatóak.

Egyedül gondozza ezt a nagy birtokot?
Nem bírnám. A kerti munkában a férjem és gyermekeim is segítenek, hiszen az ezzel járó sok feladatot egyedül nehéz lenne ellátni.

Milyen növények találhatók a lakásukban?
Sok szobanövényt gondozunk. Minden helyiségben megtalálhatóak a zöld és virágzó növények egyaránt. Legkedvesebb virágzó szobanövényeim az orchideák, melyekkel évek óta foglalkozom. 25 cseréppel található a lakásban, melyek gyönyörűen virágoznak. Zöld szobanövényeim közül a legkedvesebb a kencia pálma, amely fiammal egyidős (26éves) és lassan "kinövi a szobát", a mennyezetet elérik a levelei.

Korábban nevezett már hasonló versenyre?
Ehhez hasonló játékban nem vettem részt, először az infonograd weboldalán pályáztam. Örülök, hogy a bírálóknak is tetszett a kertünk, köszönöm az elismerést.

Címkék: kert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.

2024. Április 23. 10:16, kedd | Helyi

Több mint harmincmillió látogatót várnak Rómába a 2025-ös szentévben.

Több mint harmincmillió látogató érkezésével számolnak Rómában a 2025-re meghirdetett jubileumi szentévben, ami jelentős infrastrukturális és biztonsági felkészülést igényel.