Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2013. Szeptember 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A baktériumok befolyásolják súlyunk alakulását

A baktériumok befolyásolják súlyunk alakulását

Egy átlagos emberi szervezet többször annyi baktériumot tartalmaz, mint sejtjeinek száma. Ezért nem meglepő, hogy a baktériumok kulcsfontosságú szerepet játszanak egészségünk alakulásában. Ráadásul a legtöbb az emésztőrendszerben található, így nagyba hozzájárul az anyagcseréhez és a méregtelenítéshez, vagyis súlyunk alakulásához - írja a Fox News.

A baktériumok megfelelő mennyisége segíthet a fogyásban, legalábbis erre a következtetésre jutottak a Washington Orvostudományi Egyetem kutatói, akik tanulmányukban sovány egerek ürülékéből kinyert baktériumokat elhízott társukba ültettek be, ezzel elősegítve azok fogyását. A bakteroides mikrobák ugyanis hatékonyan csökkentették a testzsírt, megakadályozták a súlygyarapodást, illetve az inzulin rezisztenciát, amely kulcsfontosságú a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében.

Ugyanezen tanulmány keretében a túlsúlyos egerektől vett baktériumokat sovány társaikba ültették, akik ennek eredményeképpen meghíztak.

Ugyanakkor a bakteriális kezelés csak akkor érte el hosszú távú hatékonyságát, amikor párosult rostban gazdag, de telített zsírsavakban szegény étrenddel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 16:40, hétfő | Belföld

Sulyok Tamás: fontos Németország és Magyarország egymáshoz való viszonya

Kiemelt fontosságú Németország és Magyarország egymáshoz való viszonya szövetségesi és stratégiai szempontból is - mondta a magyar államfő hétfőn sajtótájékoztatón Sopronban.

2024. Augusztus 19. 08:48, hétfő | Belföld

Augusztus 20. - Lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten

Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt időszakos lezárásokra, jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban.

2024. Augusztus 18. 08:28, vasárnap | Belföld

Augusztus 20. - Egyedülálló drónshow várja a közönséget kedden

Ezerháromszáz drón összehangolt repülése teszi még látványosabbá az idei Szent István-napi tűzijátékot, a szervezők több mint egy éve készülnek a produkcióra, amely Magyarország történelme és kulturális öröksége előtt tisztele

2024. Augusztus 18. 08:27, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: