Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2013. Február 01. 13:25, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

A 2022-es téli olimpia rendezése esély Szlovákiának

A 2022-es téli olimpia rendezése esély Szlovákiának

Esélyt jelent Szlovákia számára a 2022-es téli olimpiára való szlovák-lengyel közös nevezés - véli Peter Kažimír szlovák pénzügyminiszter.

Kažimír erről a szlovák közrádióban beszélt. Ugyanakkor figyelmeztetett, korábban nemcsak nyereséges olimpiák voltak, hanem ellenkező példa is akadt, például az athéni. Ha Szlovákia olimpia rendezését vállalja, akkor kerülnie kell a megalomániát.

A kormány elemzést készíttet arról, hogy milyen hozadéka lehetne egy ilyen rendezvénysorozatnak. A pénzügyminiszter előzetes becslése szerint egy téli olimpia társrendezése 2016 és 2022 közt körülbelül 300 millió euró beruházását követelné meg.

Pavol Frešo, az SDKÚ-DS elnöke megjegyezte: ha a kormány nem hajt végre azonnal konszolidációt, pénzügyi okokból nem lehet majd olimpiát rendezni Szlovákiában. Az ellenzéki politikus szerint inkább marketinghúzásról van szó. „Az olimpiáról fogunk beszélni, miközben már nemcsak az éléskamránk lesz kifosztva, hanem lassanként a lakásunk is” – jegyezte meg.

Címkék: olimpia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.