Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. November 14. 16:30, kedd | Helyi
Forrás: hvg/Reuters/itcafe/web/zsuffa csaba

A 148 milliárd forintos bírság nem elég: a Kreml tovább támadja a Google-t

A 148 milliárd forintos bírság nem elég: a Kreml tovább támadja a Google-t

Nem ez az első alkalom, hogy az orosz vezetés a Google-t támadja.
Egy moszkvai bíróság 15 millió rubelre, azaz mintegy 58 millió forintra bírságolta a Google-t, miután a cég újfent megtagadta,

hogy az orosz felhasználók adatait Oroszországon belüli szervereken tárolja.

Oroszország az ukrajnai háború 2022 februári kezdete óta több alkalommal is összeütközésbe került a külföldi technológiai cégekkel. A Google helyi leányvállalatát Moszkva korábban azért helyezte nyomás alá, mert nem törölt „illegálisnak” minősített tartalmakat, és mert korlátozta a hozzáférést egyes orosz médiumokhoz a YouTube-on.

A leányvállalat 2022 nyarán csődöt jelentett, miután a hatóságok 148 milliárd forintnyi rubelre büntették a céget, mondván, hamis híreket tejreszt a háborúról.

A regisztrációs és felügyeleti szervezet, a Fedreszursz jelentette be, hogy az Alphabet Inc. orosz Google leányvállalata bejelentette fizetésképtelenségét, és csődeljárás megindítását kérte.A hivatalos közlemény szerint az oroszországi vállalkozás saját értékelése szerint március 22. óta nem tudja teljesíteni fizetési kötelezettségeit.

Ugyanakkor a Twitterrel és a Facebookkal ellentétben a Kreml soha nem blokkolta a Google szolgáltatásaihoz való hozzáférést, így a Google keresőmotorja és YouTube jelenleg is működik Oroszországban.
Moszkva a Google-t legutóbb májusban bírságolta meg hasonló vádakat megfogalmazva.

Ha tetszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.