Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 22. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI-BUDAPEST

4iG: az Antenna Hungária holding társaságként működik tovább.

4iG: az Antenna Hungária holding társaságként működik tovább.

Az Antenna Hungária Zrt.-ből az infrastruktúra és a kereskedelmi egységek is leválnak, ezzel külön vállalatokban működnek tovább a kereskedelmi, valamint az infrastruktúra divíziók.

Míg az Antenna Hungária Zrt. holding társaságként működik tovább - közölte a 4iG kedden a tőzsde honlapján.

A közlemény szerint a 4iG Nyrt. 2023. november 13-án elindított transzformációs programja jelentős mérföldkövéhez érkezett azzal, hogy kedden az Antenna Hungária Zrt. részvényesei döntöttek az Antenna Hungária Zrt. leválás útján megvalósuló szétválásáról.
A jövőben a kereskedelmi társaság AH Média Kereskedelmi Zrt., az infrastruktúra társaság pedig AH Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. névvel jelenik meg a piacon.
A leválás napját augusztus 31-ában jelölték meg a részvényesek, az új struktúra szerinti működés első napja 2024. szeptember 1. napja lesz.
A cég korábban azt közölte, hogy a 4iG csoport transzformációja a távközlési-kereskedelem, távközlési-infrastruktúra és informatikai-kereskedelmi egységek kialakítását célozza. Az átalakítás során a 4iG távközlési vállalatait kereskedelmi, valamint infrastruktúra vállalatokká alakítja, majd a szétválasztott funkcióknak megfelelően integrálja működésüket. A folyamat részeként a jelenleg 4iG-ben működő informatikai és rendszerintegrációs tevékenységet önálló vállalatba szervezi. Hasonlóan az informatikához a csoport űripari és technológiai érdekeltségeit az iparág globális növekedési lehetőségeit jobban kihasználó önálló egységbe vonja össze.
Ezek központi irányítását és stratégiai vezetését a holdingvállalat adja, amely országhatárokon átívelően támogatja és koordinálja a teljes cégcsoport tevékenységét - tájékoztattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 10:25, szerda | Helyi

Az idei júliusi hőhullám csúcsa

Az idei júliusi hőhullám csúcsa 12 fokkal haladja meg az elmúlt évtizedek átlagát. Júliusban erős és elhúzódó hőhullám sújtja Kelet-Európát és a Balkánt,

2024. Július 17. 08:38, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 08:24, szerda | Helyi

Lakástűzzel indult a hét.

A betongyám felett eltört és veszélyesen megdőlt egy villanyoszlop,Tűz ütött ki egy családi házban,Kétszer adtak munkát a korábbi vihar során lehasadt faágak a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.

2024. Július 17. 08:15, szerda | Helyi

Tetőzik a hőség!!!

Egy legyengült hidegfront érhet el minket, emiatt egy árnyalattal mérséklődhet a forróság, de még 30 és 39 fok között alakulnak a maximumok.