Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2022. Október 03. 10:51, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

4 nap alatt 3 sérült

4 nap alatt 3 sérült

Az elmúlt négy napon hárman sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye útjain.

A 2-es számú főúton, Szendehely irányából Rétság felé közlekedett 2022. szeptember 30-án 12 óra 20 perckor egy 20 éves férfi, amikor egy balra ívelő kanyarban a jármű megcsúszott, a szembejövő forgalmi sávba áttért és a vízelvezető árokba hajtott, ahol felborult. A jármű vezetője a balesetben megsérült.

Ugyanezen a napon Mihálygerge felől Salgótarján irányába közlekedett 15 óra 20 perckor egy 43 éves személygépkocsivezető, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a szembejövő forgalmi sávba, ahol nekiütközött az ott szabályosan haladó gépjárműnek. A baleset következtében a vétlen jármű utasa megsérült.

Ugyancsak szeptember 30-án 15 óra 41 perckor Hatvan irányából Salgótarján felé közlekedett a 21-es számú főúton a külső forgalmi sávban egy 43 éves férfi, amikor érintőlegesen nekiüközött a belső forgalmi sávban haladó gépjármű hátsó részének, majd a szalagkorlátnak ütközött. A baleset során a személygépjármű utasa megsérült.

Az elmúlt négy napon a megye rendőrei további kilenc anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és kettő ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az őszi időszakban is jellemzően sok az úgynevezett pályaelhagyásos baleset. A leginkább az útkanyarulatokban bekövetkező baleseteknél a jármű a forgalmi sávot elhagyva letér az útpályáról, vagy az út valamely tartozékának ütközik. Ezért főleg az útkanyarulatokat mérsékelt sebességgel és körültekintéssel közelítsük meg, hiszen ott vízátfolyások lehetnek, amely a nem megfelelő sebességgel és esetleg kopott gumiabronccsal kombinálva a már említett baleseti fajtát okozhatja.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 15:07, csütörtök | Helyi

Mindenki feketén dolgozott

Kockázatelemzés alapján bukkant a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy társaságra, akinek partnere úgy vállalt el építőipari munkát, hogy a kivitelezéshez nem is volt elegendő alkalmazottja. A partnercégnél 130 millió forintnyi áfatart

2022. December 08. 14:58, csütörtök | Helyi

A Közösségi és ifjúsági ház felújítása

Bárna önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében a Közösségi és ifjúsági ház felújítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap

2022. December 08. 08:50, csütörtök | Helyi

Tűzhalál Cserháthalápon

Kedden délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Cserháthalápon tűz keletkezett.

2022. December 08. 08:44, csütörtök | Helyi

Önként bevallott 324 milliónyi áfát a mobiltelefon-kereskedő

Egy mobiltelefonokat értékesítő cég áfabevallásában belföldiként tüntette fel külföldi beszerzéseit. Az ellenőrzés után 324 millió forintot vallott be önként.