Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Június 22. 13:42, szerda | Helyi
Forrás: police

4 embercsempész, 60 migráns

4 embercsempész, 60 migráns

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás négy sofőr ellen, akik 60 embernek az országhatár illegális átlépéséhez nyújtottak segítséget.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a Nógrád megyei rendőrök 2022. június 22-én 9 óra 23 perckor ellenőriztek egy tehergépkocsit Szécsény belterületén, amelyet egy ukrán férfi vezetett, a jármű utasterében 27 külföldi tartózkodott.

Az egyenruhások ugyanezen a napon a 2122-es számú út 22-es kilométerszelvényében, Kozárd külterületén 9 óra 40 perckor ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő 29 éves svéd állampolgárt, akit pár perccel később egy tehergépkocsival szintén egy svéd állampolgár követett. A tehergépkocsiban 14 külföldi tartózkodott.

Ugyanebben az időben Jobbágyi belterületén a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ellenőriztek egy Mercedes Sprinter típusú járművet és annak 26 éves ukrán állampolgárságú vezetőjét, aki a gépkocsiban 19 külföldi utast szállított.

A járművekben utazó 60 migráns magát – az elsődleges információk alapján – szír állampolgárnak vallotta, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, őket a rendőrök a négy sofőrrel együtt elfogták és előállítják.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, két ukrán és két svéd férfi ellen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:27, péntek | Helyi

Pékség telephelyéről lopott

A salgótarjáni rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy pékség telephelyéről lopott.

2022. Június 24. 14:23, péntek | Helyi

18 migránst szállított az ukrán embercsempész

Nógrád megyében fogták el azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

2022. Június 23. 12:07, csütörtök | Helyi

Határőrség napja - megemlékezés és koszorúzás

Nógrád megye rendőrfőkapitánya és munkatársai a határőrök védőszentjének közeledő napja alkalmából megrendezett megemlékezésen helyezte el a kegyelet virágait a volt határőr igazgatóság épületén lévő emléktáblánál.

2022. Június 22. 13:46, szerda | Helyi

Közlekedésbiztonsági akció - vasúti átjárók

Kérjük, minden esetben tartsák be a vasúti átjárón áthaladás szabályait!