Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Október 24. 17:58, kedd | Bulvár
Forrás: kritikustomeg/port/web/Zsuffa Csaba

39 éves a Terminátor - A halálosztó - Az emberiség legnagyobb háborúja a múltban dől el.

39 éves a Terminátor - A halálosztó - Az emberiség legnagyobb háborúja a múltban dől el.

2029: a mindentudó Skynet computer az emberi ellenállás utolsó bázisait akarja megtörni, miután szinte az egész emberiséget felszámolta.

Skynet megtalálta a módját, hogy néhány harcosát, a tökéletes cyborgokat, azaz a Terminátorokat visszaküldje az időben, hogy megváltoztassa a történelem menetét.

A történet arról a Terminátorról (Arnold Schwarzenegger) szól, akinek missziója a lázadók vezérének az anyját megölni 1984-ben, még fia születése előtt. Az ellenállók is visszaküldik az időben saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn), hogy védje meg az anyát, Sarah Connort (Linda Hamilton).

A két fémakarat kegyetlenül összecsap.

Terminátor (1984) TV2-es TV felvétel (Az eredeti szinkronnal)

Terminátor – A halálosztó (The Terminator); rendező: James Cameron; főszereplők: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn, Paul Winfield, Lance Henriksen, Earl Boen; amerikai akció-sci-fi; 108 perc; premier: 1984. október 26.

James Cameron

1954. augusztus 16-án született a kanadai Ontarióban a háromszoros Oscar-díjas rendező, forgatókönyvíró, vágó és producer, James Cameron. Autodidakta módon tanult meg rendezni, miután megnézte 1977-ben a moziban a Csillagok háborúját, és teljesen a hatása alá került.

Cameron az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült Terminátor - A halálosztó című futurisztikus akciófilmjével robbant be Hollywoodban,

az 1991-ben elkészült, még látványosabb folytatás, a Terminátor 2. - Az ítélet napja pedig egy csapásra világhírűvé tette.De a későbbi alkotásai is igen sikeresnek bizonyultak az elmúlt évtizedekben: pályafutása csúcspontját a Titanic című látványos, romantikus szuperprodukcióval érte el, amely 11 Oscar-díjban részesült, és sokáig a legtöbbet kaszáló hollywoodi filmként tartották számon. Egészen a 2009-es grandiózus sci-fijéig, az Avatarig, amelynek a 2,7 milliárd dolláros rekordbevételét egyedül csak a Bosszúállók: Végtelen háború tudta eddig elérni.

Ha tatszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 14:03, szombat | Bulvár

A FÜGEGTLENSÉG NAPJA FRANCIAORSZÁGBAN

1789 JÚLIUS 14. A franciák függetlenségi napja, 235 éve, a Bastille várbörtön lerombolásának és a francia forradalom kezdetének emlékére ünneplik.

2024. Július 13. 09:21, szombat | Bulvár

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Megtalálták az 1923-ban készült Egri csillagok egyes képkockáit.