Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2012. Február 02. 07:38, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

350 emberrel a fedélzetén tűnt el a komp

350 emberrel a fedélzetén tűnt el a komp

Eltűnt, s feltételezhetően elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, 350 emberrel a fedélzetén – jelentette csütörtökön az ausztrál média.

Az ABC ausztrál tv- és rádiócsatorna beszámolója szerint a Star Ships hajózási társaság csütörtök reggel, helyi idő szerint 8:30-kor vészjelzéseket kapott, majd elveszített minden kapcsolatot az MV Rabaul Queen komppal, amely az ország keleti részén, Kime és Lae kikötője között hajózott. A hajószerencsétlenség feltételezett helyszínére mentőhajókat és repülőgépeket küldtek.

A Melbourne-ben tartózkodó Julia Gillard ausztrál kormányfő csütörtökön újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, és valószínűleg „nagyon magas” az áldozatok száma. „Nyilvánvalóan nagyobb tragédiáról van szó, 350 ember volt egy hajón, amely elsüllyedt” – mondta Gillard, aki szerint Ausztrália segítséget nyújt Pápua Új-Guineának e katasztrófában.

John Whitney, a Star Ships szóvivője szerint a rossz időjárás okozhatta a hajókatasztrófát. Megerősítette, hogy csaknem 350-en voltak a fedélzeten. Beszámolója szerint már találtak túlélőket a helyszínre érkezett ausztrál mentőegységek. „Halálos áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések” – mondta Whitney.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.