Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2012. Február 02. 07:38, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

350 emberrel a fedélzetén tűnt el a komp

350 emberrel a fedélzetén tűnt el a komp

Eltűnt, s feltételezhetően elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, 350 emberrel a fedélzetén – jelentette csütörtökön az ausztrál média.

Az ABC ausztrál tv- és rádiócsatorna beszámolója szerint a Star Ships hajózási társaság csütörtök reggel, helyi idő szerint 8:30-kor vészjelzéseket kapott, majd elveszített minden kapcsolatot az MV Rabaul Queen komppal, amely az ország keleti részén, Kime és Lae kikötője között hajózott. A hajószerencsétlenség feltételezett helyszínére mentőhajókat és repülőgépeket küldtek.

A Melbourne-ben tartózkodó Julia Gillard ausztrál kormányfő csütörtökön újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, és valószínűleg „nagyon magas” az áldozatok száma. „Nyilvánvalóan nagyobb tragédiáról van szó, 350 ember volt egy hajón, amely elsüllyedt” – mondta Gillard, aki szerint Ausztrália segítséget nyújt Pápua Új-Guineának e katasztrófában.

John Whitney, a Star Ships szóvivője szerint a rossz időjárás okozhatta a hajókatasztrófát. Megerősítette, hogy csaknem 350-en voltak a fedélzeten. Beszámolója szerint már találtak túlélőket a helyszínre érkezett ausztrál mentőegységek. „Halálos áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések” – mondta Whitney.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 07:15, kedd | Külföld

Putyin a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat

Vlagyimir Putyin orosz elnök a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat - jelentette ki Jurij Usakov, az államfő külpolitikai tanácsadója a Life.ru hírportálnak és a Shot Telegram-hírcsatornának.

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).