Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Február 02. 07:38, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

350 emberrel a fedélzetén tűnt el a komp

350 emberrel a fedélzetén tűnt el a komp

Eltűnt, s feltételezhetően elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, 350 emberrel a fedélzetén – jelentette csütörtökön az ausztrál média.

Az ABC ausztrál tv- és rádiócsatorna beszámolója szerint a Star Ships hajózási társaság csütörtök reggel, helyi idő szerint 8:30-kor vészjelzéseket kapott, majd elveszített minden kapcsolatot az MV Rabaul Queen komppal, amely az ország keleti részén, Kime és Lae kikötője között hajózott. A hajószerencsétlenség feltételezett helyszínére mentőhajókat és repülőgépeket küldtek.

A Melbourne-ben tartózkodó Julia Gillard ausztrál kormányfő csütörtökön újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, és valószínűleg „nagyon magas” az áldozatok száma. „Nyilvánvalóan nagyobb tragédiáról van szó, 350 ember volt egy hajón, amely elsüllyedt” – mondta Gillard, aki szerint Ausztrália segítséget nyújt Pápua Új-Guineának e katasztrófában.

John Whitney, a Star Ships szóvivője szerint a rossz időjárás okozhatta a hajókatasztrófát. Megerősítette, hogy csaknem 350-en voltak a fedélzeten. Beszámolója szerint már találtak túlélőket a helyszínre érkezett ausztrál mentőegységek. „Halálos áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések” – mondta Whitney.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 19:43, szerda | Külföld

Légikatasztrófa Nepálban

a lezuhant repülőgépen 18 utas halt meg. A Saurya Airlines belföldi járata felszállás közben lecsúszott a kifutópályáról és a földbe csapódott.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.