Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 18. 08:20, hétfő | Helyi
Forrás: radiofocus

33 kilométeren kezdődött főútfelújítás megyénkben

33 kilométeren kezdődött főútfelújítás megyénkben

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Nógrád megyében a 21-es, a 22-es és a 23-as főút egyes szakaszainak felújítására adja át ütemezetten a munkaterületet. Ennek alapján több mint 33 kilométer hosszan, mintegy 3,2 milliárd forint hazai forrásból indul a kivitelezés.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik. A közlekedésbiztonság javítására forgalomcsillapító szigetek újulnak meg Endrefalván és Szalmatercsen, ezen kívül újak épülnek Érsekvadkert, Salgótarján és Kisterenye belterületén. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak a jelzőtáblák és korlátok, szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készülnek.

A munkálatok Ságújfalu és Endrefalva között már megkezdődtek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.