Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Június 11. 19:11, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

250 ezerért gulyásleves? Túlszámlázták turisták fogyasztását - hárommilliós kárt okoztak

250 ezerért gulyásleves? Túlszámlázták turisták fogyasztását - hárommilliós kárt okoztak

Turisták fogyasztásának túlszámlázása miatt hajtottak végre akciót a belvárosi rendőrök egy pubban, 13 embert előállítottak.

Az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldi sértettet károsított meg a bűnszövetségben működő csoport, hárommillió forinttal károsították meg őket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.
A szombat éjféli akcióban a kerületi rendőrök a társszervekkel együtt ellenőrzést hajtottak végre egy V. kerületi, Váci utcai pubban. Tetten érték az alkalmazottakat, amint két turistánál jóval az általuk ténylegesen fogyasztott érték felett számláztak - olvasható a közleményben.

Közölték: az elmúlt másfél évben ugyanazon a helyen hasonló módszerrel legalább 19 külföldi turistának számláztak ki jóval a fogyasztott érték feletti összeget. Az okozott kár meghaladja a hárommillió forintot.

Példaként említették, hogy a nyomozás adatai szerint január 23-án éjjel egy koreai férfinak a szórakozóhelyen a fogyasztása után 623 ezer forintos számlát állított ki a pincér. Miután a turistánál nem volt ennyi pénz, elkérték a férfi útlevelét, bankkártyáját és egy bankautomatához kísérték, hogy kifizesse a "fogyasztás" összegét. Egy másik vendég pedig 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.

Miután elfogták őket, a tulajdonost és a 12 alkalmazottat előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi rendőrkapitányságára, ahol csalás és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd a nyomozók négy férfit őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.